Populær Disney-film får overraskende biograf-fortsættelse allerede i år

Surprise!
'Viana'
(© 'Viana' / Disney)

I 2016 strøg Disneys animationsfilm Vaiana direkte ind på biografhitsliten og indtjente 680 millioner dollars på verdensplan - mens filmen i Danmark solgte knapt 300.000 billetter.

For et års tid siden annoncerede Disney så, at man var på vej med en live-action genindspilning af filmen - hvor Dwayne Johnson er planlagt til at gentage sin rolle som halvguden Maui.

Men det stopper ikke her. Disney har nemlig netop offentliggjort, at 'Vaiana 2' er på vej - og at den får allerede biografpremiere til november!

Det var direktør Bob Iger, som kunne løfte sløret for nyheden. 'Vaiana 2' var oprindeligt planlagt som en tv-serie, men Iger var så imponeret af det, som han så, at man har valgt at omlægge den til en spillefilm.

Den første film handler om teenagepigen Vaiana, som trodser sin fars strenge regler og rejser ud på det store hav for at finde halvguden Maui, der skal hjælpe hende med at gøre hendes ø frugtbar igen.

Ifølge Disney venter et nyt eventyr med Vaiana og Maui i fortsættelsen. Efter at have modtaget et uventet kald fra sine forfædre, drager Vaiana ud på en sørejse over Oceania og ud på farlig farvand.

David G. Derrick Jr. debuterer som instruktør på projektet efter at have arbejdet i animationsafdelingen på flere store Disney-film som 'Encanto', 'Raya og den sidste drage' og 'Løvernes konge'.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem som vil være de amerikanske stemmer i efterfølgeren.

'Vaiana 2' får amerikansk biografpremiere den 27. november - og formentlig en dag eller to før i Danmark.