Se første trailer: Kendt dansk instruktør skildrer verdensberømt diplomat i ny storfilm

Mikael Persbrandt har hovedrollen
Hammarskjöld
(© Nordisk Film)

Dag Hammarskjöld var en af de mest prominente diplomater i sin tid, men hans liv og især død er stadig den dag i dag omgivet af stor mystik.

En ny film med titlen Hammarskjöld dykker ned i den svenske politikers liv, og det er danske Per Fly, der står bag kameraet. Den svenske superstjerne Mikael Persbrandt (Hævnen) spiller titelrollen.

Den første trailer og plakaten er netop udkommet, og du kan se begge dele i bunden af artiklen.

Selvom plottet i 'Hammarskjöld' finder sted for over 60 år siden, er problemstillingerne uhyggeligt aktuelle. Vi befinder os nemlig også i en verden præget af kold krig mellem Øst og Vest, og hvor formidling af fred er en højspændt og nærmest umulig opgave.

Danske Thure Lindhardt spiller forfatter og Hammarskjölds tætte barndomsven Peter Levin. Desuden ses Caspar Phillipson som USA's præsident John F. Kennedy, en rolle han i øvrigt også spillede i Jackie med Natalie Portman.

Instruktøren Per Fly har tidligere lavet film i Sverige, bl.a. den biografiske Monica Z, men han er nok mest kendt for sin danmarkstrilogi bestående af Bænken, Arven og Drabet.

Hvis man allerede nu vil dykke ned i Dag Hammerskjölds liv, kan Mads Brüggers danske dokumentar Cold Case Hammerskjöld anbefales. 

Den biografiske fortælling starter i 1961, Dag Hammarskjöld kun har et år tilbage på posten som FN’s generalsekretær. Herefter skal han flytte tilbage til sit hus i Österlen, hvor han kan se frem til et mere roligt liv efter otte år på posten midt i det verdenspolitiske centrum. 

Men den kolde krig raser om ørerne på Hammarskjöld, og især Congo tager hans opmærksomhed. Dag Hammarskjöld har nemlig påtaget sig opgaven at formidle fred i landet. En umulig opgave, mener mange. En selvmordsmission ifølge andre.

Filmen er blandt de 12 titler, som redaktionen på kino.dk ser mest frem til i år. Du kan se hele listen her.

'Hammarskjöld' får dansk biografpremiere den 18. april og er en del af Biografklub Danmarks program.

Hammarskjold