Slagtet ved premieren: 20 år gammel flop har fundet et nyt, ungt publikum

Er klar på selv at instruere efterfølgeren
Catwoman
(© Warner Bros.)

Halle Berry har kløerne fremme, og er klar til at rive alle kritikerne af hendes udskældte superheltefilm Catwoman.

Den DC-inspirerede film, som for nylig fyldte 20 år, blev hånet i stor stil i sin samtid, men Berry valgte - og vælger stadig - at se positivt på de negative anmeldelser.

- Jeg elskede det, fortalte den Oscar-vindende skuespillerinde til Jimmy Fallon på The Tonight Show i denne uge.

- Den blev nedsablet. Kritikerne sagde, at den suttede nosser. Og så dårlige er nosser heller ikke.

Catwoman-filmen kom på et tidspunkt, hvor Hollywood stadig prøvede at knække koden for, hvordan man bedst kunne få tegneseriefilm til at fungere på det store lærred. 

Efter succesen med Spider-Man- og X-Men-filmene (hvoraf sidstnævnte også har Berry med i rollen som Storm), havde filmstudierne opdaget, at der var penge at hente i superheltefilm, men de havde stadig ikke helt styr på hvordan og hvorfor.

'Catwoman' viser således en meget anderledes version af karakteren, som er langt fra den ikoniske Selina Kyle. 

I stedet for en mestertyv spiller Berry karakteren Patience Phillips, en sagtmodig grafisk designer, der opdager, at kosmetikfirmaet, hun arbejder for, er en del af en større sammensværgelse. Efter at være blevet myrdet, bliver hun genoplivet af en tilsyneladende magisk egyptisk mau, som giver hende kattelignende evner.

Filmen er i dag kendt for at være blevet forfulgt af kritikere og sikrede Berry en Razzie-pris for Værste skuespillerinde - ikke længe efter, at hun havde vundet en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i Monster's Ball

Berry har dog rigelig selvironi omkring det, da hun er en af de få, der faktisk er mødt op for at modtage den hånlige pris (mens hun holdt sin Oscar i den anden hånd).

Der er ingen tvivl om, at Berry ikke selv skammer sig over filmen, og hun fejrede for nyligt selv filmens jubilæum i et letpåklædt Instagram-opslag.

I interviewet i The Tonight Show, glædede hun sig også over, at filmen har fundet et nyt publikum hos en ny generation på internettet.

- Det, jeg er glad for, er, at børnene nu har fundet det på internettet, og de elsker det.

- Det er så retfærdiggørende. For nu siger de, at det er sejt, og hvad fanden var alles problem med det? 

Hun slutter af med at sige: "Jeg er så brat nu", hvortil Fallon døber hende "Bratwoman".

Fallon fik også spurgt Berry, om hun nogensinde ville vende tilbage til rollen. Og det vil hun gerne! Men kun på én betingelse:

- Hvis jeg kunne instruere den selv.

Halle Berry er lige nu aktuel sammen med Mark Wahlberg i actionthrilleren 'The Union', som kan ses på Netflix.