'Smile 2' smiler hele vejen til banken: Topper biografhitlisterne

Betyder salgstallene, at vi får en 'Smile 3'?
Smile 2
(© UIP)

Gyserfilmen Smile 2 åbnede i biografen i både Danmark og udlandet i sidste uge, og i hjemlandet USA er filmen gået direkte ind som nr. 1.

Således har 'Smile 2' solgt billetter for 23 mio. dollars i de amerikanske biografer. Det skriver Variety

Tager man al internationalt salg med, er filmens indtjening oppe på 46 mio. dollars. Det svarer til ca. 316 mio. danske kr.

I Danmark har filmen solgt 23.999 billetter i sin åbningsweekend, hvilket sikrer den en 3. plads efter familiefilmen Børnene fra Sølvgade og Den vilde robot. Det er naturligt, at film til familierne gør det godt i efterårsferien, så 'Smile 2' har også leveret herhjemme.

Gyseren Smile blev i 2022 en verdenssensation. Alene i Danmark så over 130.000 publikummer filmen, som blev den bedst sælgende originale gyser i de danske biografer i to årtier! Dengang åbnede filmen med 22,6 mio. dollars, altså meget tæt på 2'erens præstation.

Men betyder det så, at vi får en treer? Da vi inden premieren talte med instruktøren Parker Finn i London, inviteret af den danske distributør, UIP, fortalte han, at han lige ville tage én film ad gangen:

- Lige nu er vi bare meget begejstrede for at kunne præsentere 'Smile 2'. Og jeg håber virkelig, at publikum vil tage imod den med åbne arme og vil kunne lide den. Men hvem ved, hvad fremtiden bringer?

Se hele vores interview med Parker Finn nederst i artiklen.

Publikum har taget glimrende imod filmen og ikke nok med, at salgstallene har været nok til en 1. plads i USA, så er publikumstilfredsheden (den såkaldte CinemaScore) ifølge Variety på B, hvilket er en smule bedre den første films score på B-.

'Smile 2' handler om popstjernen Skye Riley (Naomi Scott), der skal til at begynde sin verdensturné. Snart oplever hun stadig mere og mere skræmmende og uforklarlige hændelser. Overvældet af rædselsvækkende oplevelser må Skye en gang for alle gøre op med sin mørke fortid og tage kontrollen over sit liv, inden det er for sent.

I øvrigt havde kærlighedsdramaet We Live in Time en fin åbningsweekend i USA med 4,1 mio. dollars indtjent i blot 955 biografsale. 

Filmen får dansk biografpremiere på torsdag den 24. november.

Smile 2 går i biografen netop nu. Find dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter

 

Se vores interview med Parker Finn herunder: