Timothée Chalamet havde en "voldelig oplevelse" med sandorme-scene i 'Dune 2'

Beskrives som den mest komplicerede sekvens i stjernens karriere
Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Den længeventede storfilm Dune: Del 2 har allerede blæst de danske kritikere omkuld med anmeldelser som "forbløffende", "episk" og "forpustende spændingsfyldt".

Nu har biografpublikummet også endelig mulighed for at opleve science fiction-fortsættelsen på det store lærred, hvor flere af de storslåede ørken-scener involverer gigantiske sandorme.

Til en pressekonference op til verdenspremieren i London fortalte hovedrollen Timothée Chalamet om netop en af disse scener, hvor hans karakter Paul Atreides skal forsøge at ride på en af de gigantiske sandorme.

Stjernen kunne her afsløre, at sekvensen var uhyre omstændig og tog flere måneder at gennemføre.

Se interviewet med Timothée Chalamet nederst i artiklen.

- Det var den mest komplicerede sekvens, jeg nogensinde har været en del af som skuespiller.

- Jeg tror, det tog omkring tre måneder at optage, og der var en hel enhed dedikeret til den sekvens, fortalte Chalamet.

'Dune: Del 2' følger op på den seksdobbelte Oscar-vinder Dune fra 2021, hvor den unge hertug Paul Atreides denne gang forenes med Chani og fremenerne, mens han er på hævnens krigssti mod de sammensvorne, der ødelagde hans familie. 

Timothée Chalamet ville ikke afsløre for meget af det tekniske arbejde på sin sandorme-scene til pressekonferencen, men det var tydeligt, at det havde været en krævende oplevelse for skuespilleren. Endda "voldelig."

- Der var sand, som blæste mig i ansigtet, og en industriel platform. Det var en lige så voldelig oplevelse, som det ser ud i filmen.

'Dune: Del 2' har en af årets mest stjernespækkede rollelister, der udover Chalamet bl.a. byder på Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin og Stellan Skarsgård, mens Florence Pugh, Austin Butler og Christopher Walken træder ind i universet for første gang.

Instruktøren Denis Villeneuve har udover den første 'Dune: Del 1' stået bag andre anmelderroste science fiction-film som Blade Runner 2049 og Arrival.

Ligesom sin forgænger er 'Dune: Del 2' baseret på Frank Herberts skelsættende roman fra 1965.

'Dune: Del 2' kan ses i biografen nu.