Trailerpremiere: Dansker vil desperat være "en skide grønlænder" i ny film

Baseret på anmelderrost roman
Kalak
(© Nadim Carlsen / Scanbox Entertainment)

Med Safri-Duo som underlægningsmusik bliver vi suget ind i den nye trailer til den kommende danske film, Kalak. 

Traileren er netop blevet udgivet i dag og lover en bevægende historie om den danske sygeplejerske Jan (Emil Johnsen), der søger et nyt liv blandt de grønlandske fjelde. Se traileren i bunden af artiklen.

Filmen er baseret på Kim Leines stærkt anmelderroste erindringsroman, der udkom i 2007 og vakte stor opmærksomhed med sine rystende beskrivelser af et liv med incest, misbrug og mødet med den grønlandske kultur og dens befolkning, som Jan desperat forsøger at forstå og blive en del af.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen med spydigt svar til dansk reporter i Venedig: "Du kan selv svare på det spørgsmål"

Jan er i filmen på flugt fra sig selv og ikke mindst fra sin egen opvækst, hvor han er blevet misbrugt af sin far. I sit forsøg på at lægge fortiden bag sig, prøver han desperat at blive en del af det lokale fællesskab på Grønland – at blive ligesom én af de andre – en ægte kalak, en ’skide grønlænder’.

Den unge instruktør Isabella Eklöf, der står bag filmen, fik allerede et stort internationalt gennembrud med debutfilmen Holiday fra 2018, der året efter vandt fire Bodil-priser (deriblandt også for Bedste danske film).

LÆS OGSÅ: Ny dansk film er en del af vild verdensrekord allerede inden premieren

Hun vil uden tvivl håbe på at følge op på dens succes med endnu et hit i 'Kalak', der om to uger får verdenspremiere på San Sebastian International Filmfestival.

'Kalak' får grønlandsk premiere d. 29. februar 2024 og rammer de danske biografer d. 7. marts.

Se traileren herunder:

Anbefalet til dig