Vildt! Bond-instruktør skal lave 4 forskellige film om The Beatles

Spændende nyt til fans af det engelske band
Apple Corps / Magical Mystery Tour
(© Apple Corps / Magical Mystery Tour)

Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr. De fire medlemmer af det legendariske band The Beatles får hver en film, som hver især alle skal instrueres af Oscar-vinderen Sam Mendes.

Det er planen, at hver film vil blive fortalt fra hver af bandmedlemmernes forskellige synsvinkel, mens hver af filmenes historier samtidig vil blande sig sammen på kryds og tværs.

Den fælles historie vil lede op til 1970, hvor gruppen gik hver til sit efter at være blevet dannet 10 år tidligere i 1960. Det skriver Variety.

De fire film er alle blevet givet grønt lys og ret til at bruge musikken af The Beatles af de tilbageværende eks-medlemmer Paul McCartney og Ringo Starr samt de efterladte familier til John Lennon og George Harrison.

Man kan derfor nok også se frem til at høre ikoniske numre som 'Let it Be', 'Love Me Do' og 'Strawberry Fields Forever', videre til 'Twist and Shout', 'Yesterday' og 'Hey Jude' m.fl.

Det er første gang, at The Beatles har givet deres fulde opbakning til en skrevet film - eller fire film som disse. Der findes dog en længere række af dokumentarer om bandet. Bl.a. Peter Jacksons ambitiøse Get Back fra 2021.

De fire Beatles har som bekendt også været at finde i deres egne film, herunder 'A Hard Day's Night' (1964), 'Help!' (1965), 'Magical Mystery Tour' (1967) og 'Yellow Submarine' (1968).

Sam Mendes har titler som gangsterfilmen Road to Perdition, dramaet American Beauty, krigsfilmen 1917 og de to Bond-film Skyfall og Spectre på sit CV.

Der er endnu ikke nyt om hvem, der skal portrættere de fire musikere, men de fire film er sat til at få biografpremiere i 2027, så castingen skal vel så småt til at i gang.