3 ventede gyser-fortsættelser får premieredatoer

Er du klar til mere gys?
M3gan, The Black Phone, Five Nights at Freddy's
(© M3gan, The Black Phone, Five Nights at Freddy's / Universal)

Hvis der er én type film, som aldrig helt går af mode, så må det næsten være gyserfilm. De kan være blodige, de kan være overnaturlige og sidst, men ikke mindst, så kan de være skræmmende. Eller alle tre ting.

Derudover er en god gyserfilm, som regel også garant for en efterfølger, hvilket er tilfældet med de 3 gyserfilm, som vi har samlet længere nede i denne artikel. 

Det drejer sig om de tre Blumhouse produktioner: The Black Phone, M3GAN og Five Nights at Freddy's, som nu alle har fået en premieredato* for deres kommende 2’er. Det meddeler Bloody Disgusting.

Billede
(© UIP)

The Black Phone 2 - Den 17. oktober 2025

I 2021 udkom 'The Black Phone', som både anmeldere og seere generelt var glade for. Faktisk har filmen hele 82% fra kritikere og 88% for seere, på anmelder-siden Rotten Tomatoes. 

Filmen handler om en dreng ved navn Finney, der bliver kidnappet af en notorisk børne-seriemorder, som går under navnet The Grabber, spillet af Ethan Hawke.

I sit fangenskab finder Finney en gammel sort drejeskivetelefon, og herfra går filmen i en mere overnaturlig retning, men mere vil vi ikke afsløre. 

Filmens succes har derfor banet vejen for den kommende The Black Phone 2, som nu har fået en officiel premieredato den 17. oktober 2025.

M3GHAN / Blumhouse Productions
(© Blumhouse Productions)

M3GAN 2.0 - Den 27. juni 2025

Året efter 'The Black Phone' fik premire, udkom filmen M3GAN, der med hele 93% (!) på Rotten Tomatoes, fik anmeldere endnu højere op af stolen, end den førnævnte gyser. 

Her følger man en robotingeniør, der ved hjælp af kunstig intelligens, udvikler den meget livagtige dukke, M3gan, som en gave til sin niece. 

Dukken begynder dog hurtigt at udvise voldelige tendenser, og før at familien ser sig om, er den klar til at gøre alt for at beskytte sin unge ejer.

På rollelisten finder man bl.a. Allison Williams (Get Out), Violet Mcgraw ('The Haunting of Hill House') og Amie Donald ('Sweet Tooth').

Den kommende efterfølger vil få titlen M3GAN 2.0 og får officiel premiere den 27. juni 2025.

Five Nights at Freddy's
(© Universal Pictures / Five Nights at Freddy's)

'Five Nights at Freddy's 2' - Den 5. december 2025

Five Nights at Freddy's startede egentlig som et gyserspil, der efter høj eksponering på sider som YouTube, fik kultstatus og efterfølgende en næsten uundgåelig filmatisering. Den blev en stor succes!

Her følger man Mike, der er ny i jobbet som nattevagt på et nedlagt pizzaria, der udmærker sig ved at bruge store mekaniske bamse-robotter, for at underholde dets gæster.

Det viser sig dog hurtigt at der er noget helt galt, og at de mange maskiner vidst ikke bare er der for underholdnings skyld.

Filmens cast består bl.a. af Josh Hutcherson (The Hunger Games), Elizabeth Lail ('You') og Matthew Lillard (Scooby-Doo).

Siden da er der kommet et hav af efterfølgere på spilfronten, hvilket dermed giver rigeligt af materiale til at lave en eller flere efterfølgere. 

I første omgang bliver det dog "kun" til én efterfølger med 'Five Nights at Freddy's 2', der får biografpremiere den 5. december 2025.

*Bemærk at det er de amerikanske premieredatoer. Vi afventer lige nu de præcise danske datoer, som formentlig vil være omkring samme dato som i USA.