Danske anmeldere roser ny Viggo Mortensen-film: "En mesterlig kærlighedshistorie"

'Til verdens ende' begejstrer
Til verdens ende
(© Scanbox)

Viggo Mortensen debuterede som instruktør med filmen Falling i 2020, som han ligeledes skrev og spillede med i, og nu gentager han så processen.

Mere specifikt er han altså igen at finde både som manuskriptforfatter, instruktør og skuespiller i biografen. Denne gang med westerndramaet Til verdens ende.

Filmen byder på Mortensen i rollen som en dansk immigrant i 1860'ernes USA. Her forsøger han at skabe sig et liv i ro og fred med den egenrådige Vivienne. Freden varer dog ikke ved...

Undervejs får han bl.a. selskab på rollelisten af Vicky Krieps, som man vil kende fra film som den romantiske Den skjulte tråd og periodedramaet Corsage

De danske anmeldere er over en bred kam begejstrede for den biografaktuelle film, der bl.a. får fuld plade med 6 stjerner fra Alt for damerne.

De danske anmeldere skriver bl.a.:

Alt for damerne, Stephanie Caruana, 6 stjerner

"Tidens westerns holder ofte fokus på kvinderne. Og måske særligt fint, når en mand får foldet et fuldfedt kvindeportræt ud, der viser hende i alle facetter. Det lykkes i den grad for Viggo Mortensen [...]"

Filmmagasinet Ekko, Thea Torp, 5 stjerner

"Viggo Mortensens anden film som instruktør ligner en western med saloons og korrumperede kapitalister, men kernen er en mesterlig kærlighedshistorie."

Politiken, Kim Skotte, 4 stjerner

"Det er ikke svært at få øje på Trump-allegorien i 'Til verdens ende', som er et ambitiøst bud på en eksperimenterende western."

Berlingske, Kristian Lindberg, 4 stjerner

"[...] er man fan af Viggo Mortensens stærke karisma på et filmlærred, er hans egenproducerede western »Til verdens ende« et overflødighedshorn af skuespil-lækkerier."

Kristligt Dagblad, Per Juul Carlsen, 4 stjerner

"[...] Mortensen giver westerngenren et nyt og forfriskende liv med 'Til verdens ende'. Det skal ikke afsløres, hvem der står ved Verdens ende og   drømmer stort til sidst. Men det virker."

Børsen, Michael Solgaard, 4 stjerner

"Der er en god balance mellem det moderne og det traditionelle, og det er ikke det værste sted at befinde sig i biografen."

Soundvenue, Morten Kildebæk, 4 stjerner

"Viggo Mortensens anden spillefilm som instruktør er et smukt og episk westerndrama med en stærk kærlighedsfortælling i centrum."

Jyllands-Posten, Freja Dam

"Viggo Mortensen har skrevet, instrueret, produceret, komponeret musik til og spiller hovedrollen i det romantiske westerndrama 'Til verdens ende'. Det er en imponerende indsats. Men faktisk er filmen bedst, når Viggo Mortensen ikke er med."

Information, Lone Nikolajsen

"Viggo Mortensen har lavet et fermt, men også meget pænt romantisk westerndrama."

'Til verdens ende' kan ses i biografen nu. Find dine billetter på kino.dk.

LÆS OGSÅ: Fra rå psykopat til romantisk hippie: Viggo Mortensens 10 bedste filmroller

Køb billetter