Denzel Washington blæst bagover af ny storfilm: "Det største jeg har medvirket i"

Oscar-vinderen begejstret over 'Gladiator 2'
Gladiator 2
(© UIP)

Denzel Washington er en af verdens største filmstjerner med et utal af Hollywood-blockbusters og to Oscar-statuetter på cv’et.

Skuespillerens næste rolle bliver i filmen Gladiator 2, og målt på størrelse virker det til, at selv Denzel er blæst godt og grundigt bagover.

I en ny promoveringsvideo fortæller den 69-årige stjerne om, hvordan det var at medvirke i den episke efterfølger. 

Se videoen nederst i artiklen.

Denzel Washington fortæller:

- Det er den største film, jeg har medvirket i. De byggede Colosseum. Det er en oplevelse. Du er i den her verden uanset, hvor du kigger hen. Og jeg elsker det!

Nu skal man selvfølgelig tage i betragtning, at materialet er lavet til at reklamere for 'Gladiator 2', men kender man instruktøren Ridley Scott ret, går han ikke ned på storhed i sine filmiske værker.

Den 86-årige filmskaber har da også afsløret, at 'Gladiator 2' vil indeholde "den største actionsekvens, som han nogensinde har lavet", hvilket ikke siger så lidt, når man har titler som bl.a. 'Alien', 'Blade Runner', 'Gladiator', 'Black Hawk Down' og 'Napoleon' på CV'et.

Den første Gladiator fra 2000 blev et kæmpe hit og sikrede hovedrollen Russell Crowe en Oscar for bedste skuespillerpræstation, ligesom filmen tog Bedste film-prisen. Her blev det antikke Rom også genskabt for at give den mest autentisk mulige oplevelse.

I 2005 byggede Ridley Scott det 12. århundredes Jerusalem op til Kingdom of Heaven, og med Napoleon fra 2023 gjorde han kunsten efter med Frankrig i 1700-1800-tallet.

Historien i 'Gladiator 2' vil være sat omkring Lucius, der er søn af Lucilla - som i den første film og denne spilles af danske Connie Nielsen. Rollen skal spilles af stjerneskuddet Paul Mescal, der brød igennem med tv-serien 'Normal People', som han blev Emmy-nomineret for.

Gladiator 2 får dansk biografpremiere den 14. november.