En ny Miss Marple og to andre Agatha Christie-film er på vej

Hendes bøger er blevet filmatiseret mere end 30 gange før
Murder on the Orient Express
(© Twentieth Century Fox / 'Murder on the Orient Express')

I et større interview med The Hollywood Reporter har direktøren for 20th Century Studios, Steve Asbell, afsløret fremtiden for studiet, og dermed hvilke film der arbejdes på. 

Han kunne blandt andet fortælle, at der arbejdes på en ny Speed-film, at 'Planet of the Apes' vender tilbage, at vi ikke har set det sidste til Alien, og at også flere Predator-film er på vej.

Men han afslørede også noget andet: Nemlig at der arbejdes på hele tre nye film baseret på bøger af verdenshistoriens bedst sælgende forfatter, ifølge Guinness Book of World Records, Agatha Christie.

Deriblandt en ny filmatisering af Christies måske mest berømte karakter, Miss Marple.

Miss Marple
(© BBC Productions / Joan Hickson i 'Miss Marple')

Alle de tolv originale Miss Marple-romaner af Christie blev dramatiseret mellem 1984 og 1992 til den britiske tv-serie 'Miss Marple'.

I rollen som den ældre kvinde og amatørdetektiv, hvis skarpe sind hjælper hende med at opklare en række forvirrende sager, blev Joan Hickson synonym med karakteren og leverede et fremragende stykke arbejde, som gjorde hende bredt elsket.

Det bliver derfor spændende at se, hvem der skal forsøge at udfylde hendes store sko.

'And Then There Were None' og 'Witness for the Prosecution' er de to andre bøger, som 20th Century Fox har planer om at filmatisere.

Førstnævnte fortæller historien om ti fremmede, der inviteres til en ø ved Englands kyst. Afskåret fra omverdenen begynder gæsterne at dø én efter én. 

Christie skrev bogen tilbage i 1939, og allerede i 1945 blev den filmatiseret for første gang. Og senere, i 2015, blev den lavet som en miniserie på tre episoder.

Witness for the Prosecution
Marlene Dietrich og Charles Laughton i 'Witness for the Prosecution' (© United Artists)

'Witness for the Prosecution' fortæller historien om en erfaren britisk advokat, der må forsvare sin klient i en mordsag, som byder på den ene overraskelse efter den anden. Krimifortællingen er også blevet filmatiseret.

Blandt de tidligere udgaver, der også inkluderer en miniserie fra 2016, er den mest anerkendte Billy Wilders version fra 1957 – en film, der blev nomineret til seks Oscars og i skrivende stund er nummer 66 på IMDb's liste over verdens bedste film.

Det er også værd at bemærke, at Kenneth Branagh for nylig har været aktuel med filmene Murder on the Orient Express, Death on the Nile og A Haunting in Venice, som alle tre er inspireret af Agatha Christies værker.

Desværre for Branagh faldt interessen for hans film, og de indtjente gang på gang mindre i biografen. Den seneste film i rækken tjente faktisk kun 122 millioner dollars på verdensplan, hvilket var mere end halvdelen af den første film.