Ikonisk gyser-komedie starter forfra: Ny film på vej

Fast & Furious-producer skal genstarte succesen
'Scary Movie'
(© 'Scary Movie' / Dimensions Films)

I starten af 90'erne startede Scream en bølge af film, som så på sig selv udefra, og med meta-humor angreb den gysergenren. Men hvor 'Scream' holdt det i en mørk humorisk og seriøs tone, så tog Scary Movie i 2000 denne bølge i en hel anden retning.

'Scary Movie' gik all-in på at parodiere gyserklassikere i et væk. Spoof-filmen blev en kæmpe succes og har siden fået hele fire efterfølgere - med dalende kvalitet.

Nu har Paramount Pictures tænk sig at genstarte franchisen, og det giver måske god mening taget i betragtning den tid, vi lever i.

Lige nu oplever vi nemlig en guldalder af gyserfilm. Den seneste film ramte biograferne i 2013, og der er sket en masse de sidste 11 år siden 'Scary Movie 5'.

The Conjuring-universet er opstået, Terrifer-filmene, A Quiet Place-franchisen, It Follows, Hereditary, Midsommar, Jordan Peeles kæmpesucceser Get Out og Us og vi har fået virale gys som Smile og M3GAN. Der er altså masser af moderne gysertitler at tage fat på, når en ny 'Scary Movie' skal gøre kærligt grin med genren.

Det nye reboot bliver lavet i samarbejde med Fast & Furious-megaproducer Neal H. Moritz.

Det vides ikke, om nogle af skuespillerne fra de første fem film, heunder Anna Faris, vender tilbage.

Optagelserne starter i efteråret 2024 med en forventet premiere i 2025.

LÆS OGSÅ: 'Scream 7' er på sporet igen: Hovedrolle vender tilbage