Margot Robbie reagerer for første gang på Oscar-skandale

Burde 'Barbie' have fået flere nomineringer?
Barbie
(© Warner Bros.)

Årets Oscar-nomineringer har i den grad skabt debat. Flere har udråbt det som en skandale, at Barbie blev forbigået i to centrale kategorier.

Det drejer sig om en manglende nominering til Margot Robbie for Bedste kvindelige hovedrolle som ja, Barbie, og til Greta Gerwig for Bedste instruktør.

Alt imens at den mandlige modpart, Ryan Gosling, blev nomineret for Bedste mandlige birolle.

En uges tid efter nomineringerne faldt, har Margot Robbie nu for første gang reageret på Oscar-balladen.

Det skete under et panel ved en særlig Screen Actors Guild-visning af 'Barbie':

- Selvfølgelig synes jeg, at Greta skulle været blevet nomineret som instruktør, da det hun har præsteret er en once-in-a-lifetime-ting. 

Margot Robbie understreger dog, at hun stadig er utrolig glad for de otte Oscar-nomineringer, som 'Barbie' har opnået. Ikke mindst i kategorien Bedste film, hvor hun er nomineret for sin rolle som producer på projektet.

- Jeg kan på ingen måder føle mig trist, når man er så velsignet, udtaler Margot Robbie om hele oplevelsen med 'Barbie'.

- Vi satte os for at lave noget, som ville ændre kulturen, påvirke kulturen, bare have en eller anden form for påvirkning. Og det har den allerede haft og i nogle henseender meget mere, end vi nogensinde har turde drømme om. Og det er i sandhed den største belønning, som er kommet ud af alt det her.

Margot Robbie, der tidligere har været Oscar-nomineret for I, Tonya og Bombshell, forholder sig altså positiv til hele situationen - selvom hun lyder til at give Barbie-fans ret i, at Greta Gerwig burde have været med i instruktør-kategorien.

Oscar-showet bliver afholdt natten mellem den 10. og 11. marts.