Medie: Denzel Washington skal spille ikonisk Marvel-skurk

Skal Hollywood-stjernen være med i 'Doctor Strange 3'?
Gladiator 2
(© UIP)

Benedict Cumberbatch ser ud til at vende tilbage til Marvels filmiske univers (MCU) og sin rolle som troldmanden Doctor Strange - og han kan meget vel få følgeskab af to Hollywood-stjerner.

Ifølge Production Weekly, som holder et overblik over Hollywood-produktioner, er 'Doctor Strange 3' nemlig på vej. 

Mediet har nævnt Sam Raimi som instruktør. Den ikoniske gysermester, som bl.a. har stået bag Evil Dead-filmene, stod ligeledes bag kameraet på Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Hvad der måske er mest interessant er, at Production Weekly har afsløret, at selveste Denzel Washington står til at træde ind på superheltescenen i MCU.

Og nej, det er ikke som en alternativ multiverse udgave af skurken Kang - som Jonathan Majors blev fyret fra

Den dobbelte Oscar-vinder står derimod til at spille rollen som Darmammu.

Karakteren optrådte i den første Doctor Strange fra 2016, hvor han blev portrætteret af hovedrolle Benedict Cumberbatch selv via motion capture.

Darmammu - en ekstra- og interdimensional dæmonisk skabning - er en fast del af Doctor Stranges skurkegalleri, og hvis man tager post-credit-scenen fra 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' i betragtning, giver karakterens tilbagevenden god mening.

Her møder vi nemlig Clea (spillet af Charlize Theron), hvis onkel netop er Dormmamu - og som hun i tegneserierne nærmest har tilbedt efter sin mors død. 

Dr. Strange og Clea er på vej til "The Dark Dimension", der netop styres af Dormmamu - og som han forsøger at udvide ved at inkludere andre dimensioner.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange (© Marvel Studios / Doctor Strange in the Multiverse of Madness)

Et rygte går på, at 'Doctor Strange 3' vil inkludere gruppen "The Black Priests", hvis hovedmission er at stoppe multiverset fra at blive smadret.

'Doctor Strange' og "The Black Priests" kan dermed spille en større rolle i at afslutte den omdiskuterede fase med "The Multiverse Saga", som Marvel selv har meldt ud officielt vil stoppe med filmen 'Secret Wars'

'Secret Wars' er sat til at få premiere i 2027, så vi må forvente, at 'Doctor Strange 3' får premiere inden - og måske endda også bliver afslutningen på Benedict Cumberbatchs troldmand i MCU.

Det skal dog understreges, at hverken 'Doctor Strange 3' eller Denzel Washingtons involvering er bekræftet fra officiel hånd, og flere på nettet har påpeget, at Production Weekly - omend de oftest har troværdige informationer - tidligere har taget fejl.

Denzel Washington har været rygtet til at blive en del af MCU helt tilbage i 2022, så forhandlingerne har været længe undervejs - og det kan være, at rollen har skiftet siden de første samtaler.

Hollywood-stjernen er snart aktuel i de danske biografer. Han spiller nemlig en større rolle i Gladiator 2, som får premiere 14. november. Denzel Washington har kaldt filmen "den største han har medvirket i", hvilket ikke siger så lidt.