Ny dansk familiefilm er allerede et hit: Instruktør vil lave trilogi

'Børnene fra Sølvgade' har succes i biografen
Børnene fra Sølvgade
(© Peter Gramstrup / Nordisk Film)

Filmatiseringen af Reneé Toft Simonsens populære børnebog blev efterårsferiens store biografhit, hvor hele 137.898 danskere så Børnene fra Sølvgade på det store lærred.

Allerede inden premieren mødte vi instruktør Mehdi Avaz og skuespiller Jakob Fauerby til en snak om deres nye familiefilm, der som nævnt er baseret på en bog, som både Avaz og Fauerby havde varme følelser for før filmatiseringen.

Her afslørede Avaz, at hvis det står til ham, så bliver 'Børnene fra Sølvgade' en filmtrilogi. 

Se hele interviewet nederst.

Køb billetter

Da vi spurgte ind til chancerne for en 2'er, svarede Jakob Fauerby, der spiller karakteren Miss Nelly, at han med stor entusiasme gerne vil vende tilbage.

- Hvis vi gør, så vil jeg råbe JA.

Herefter slog instruktøren fast, at det kunne Fauerby godt regne med.

- Jeg kan så sige, at det gør vi, tilføjede Avaz.

- Jeg kunne godt tænke mig at lave en trilogi, som mine egne børn, når de bliver ældre, og de selv får børn, så kan de sige, at det er deres farfar, der har lavet det her. Det gad jeg godt.

- Den legacy vil jeg gerne efterlade.

Selvom flere Børnene fra Sølvgade-film endnu ikke offentliggjort, udtaler Mehdi Avaz i en pressemeddelse fra Nordisk Film omkring filmens succes mandag, at han "ser frem til at fortsætte rejsen med en efterfølger."

'Familien fra Sølvgade' handler om fire børn, der bor alene i en lejlighed på Sølvgade, efter deres mor på mystisk vis er forsvundet. Her har de det godt, men da skoleinspektøren bliver mistænksom, må de hyre en hjælp for at holde kommunetrolden væk.

Derfor ansætter de en mandlig hushjælp ved navn Miss Nelly, der bringer nyt håb - og desuden går i nederdel og høje hæle.

Jakob Fauerby har kåret sin rolle som Miss Nelly som den både bedste og vigtigste i sin karriere.

'Børnene fra Sølvgade' kan ses i biografen nu. Find dine billetter her.