Oscar-vinder betager i ny Disney-film: "Hun ønsker en bedre verden for andre"

Interview med folkene bag ’Ønsket’
Ønsket
(© Walt Disney Pictures)

Disneys nye film Ønsket inviterer publikum ind i en magisk verden fyldt med kærlighed, mod og ønsket om en bedre verden. I det magiske rige Rosas møder vi den 17-årige optimist Asha. 

I en desperat situation beder hun stjernerne om hjælp, og hendes bøn besvares af den kosmiske kraft, Star. Sammen kæmper de mod farlige fjender for at redde hendes samfund, og historien viser, at når mod og stjernernes magi forenes, opstår der vidunderlige begivenheder.

I forbindelse med filmen har vi mødt producerne Peter Del Vecho og Juan Pablo Reyes, instruktørerne Chris Buck og Fawn Veerasunthorn og manuskriptforfatter Jennifer Lee til et interview, som du kan se nederst i artiklen. 

I den fortryllende verden i Rosas introduceres vi for den 17-årige optimist, Asha. En karakter der brænder for sin by og fællesskabet. Til spørgsmålet om, hvad der gør Asha til en heltinde, svarer producerne, Peter Del Vecho og Juan Pablo Reyes:

- Asha er forelsket i sin by og fællesskabet der, men da hun finder ud af, at tingene ikke er, hvad de ser ud til, har hun modet til at slås for det, der er rigtigt, og ikke give op, selvom forhindringerne er svære.

Ønsket
Ariana DeBose er stemmen bag Asha i 'Ønsket' (© Walt Disney Pictures)

Asha spilles i den originale version af filmen af skuespilleren Ariana DeBose, som vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle for filmen West Side Story fra 2021. 

Hverken Instruktørerne Chris Buck og Fawn Veerasunthorn eller manuskriptforfatter Jennifer Lee var i tvivl om, at Ariana DeBose var den rigtige til at spille rollen. Chris Buck siger:

- Ariana bidrog med meget til Asha, og vi arbejdede tæt sammen med hende i forhold til at skabe Asha.

Manuskriptforfatter Jennifer Lee deler også sin beundring for Ariana DeBose:

- Ariana er så inspirerende. Ashas ønske er for andre. Hendes ønske er ikke kærlighed, men at hun ønsker en bedre verden for andre, og det kommer også fra Ariana. Hendes fantastiske sangstemme er betagende, og hun har en lyst til at hjælpe. Asha bliver til sidst en af verdens fantastiske hjælpere, hvilket jeg synes er en virkelig god egenskab i en person.

LÆS OGSÅ: 100 års jubilæum: Filmskaber afslører den vigtigste ingrediens i Disney-film

I processen med at finde den rette skuespiller til at spille skurken kong Magnifico låste producerne Peter Del Vecho og Juan Pablo Reyes sig hurtigt fast på Chris Pine, som blandt andet er kendt fra filmene om Wonder Woman:

- Vi vidste, at ingen kunne spille rollen så godt som Chris.

Instruktørerne, Chris Buck og Fawn Veerasunthorn, uddyber samarbejdet med Chris Pine: 

- Chris var meget charmerende, men kunne samtidig også gå ind og være skurken.

Ønsket
Chris Pine lægger stemme til Magnifico i 'Ønsket' (© Walt Disney Pictures)

Musik er en stor del af Disney-film, og denne film er ingen undtagelse. Musikken i ’Ønsket’ er lavet af musikeren Julia Michaels, som blandt andet står bag hits som ’Issues’ og ’Heaven’. Hun har også skrevet en lang række tekster til blandt andet Dua Lipa, Justin Bieber og Selena Gomez.

Da vi spørger producerne om deres valg af Julia Michaels til at lave sangene til filmen, siger Juan Pablo Reyes, at det blandt andet var fordi, at hun har sin helt egen lyd: 

- Vi fandt Julia gennem vores musikafdeling, og hun var dette unge fantastiske talent, som ikke kun elskede Disney-film, men også havde sin egen lyd. Kombinationen mellem den klassiske kærlighed og hendes egen stil, føltes som den rette kombination i forhold til at lave noget traditionelt, men samtidig anderledes og nyt.

Manuskriptforfatter Jennifer Lee var også ret begejstret for Julia Michaels og udtaler: 

- Vi ville lave en musical, fordi det er en del af Disneys arv, men vi ville også kigge fremad og tænke på, hvem den næste generation af sangskrivere er.

’Ønsket’ er en fejring af Disneys 100-års jubilæum, og derfor spurgte vi instruktørerne om, hvorfor man skal gå ind og se ’Ønsket’ i biografen. Instruktør Fawn Veerasunthorn siger, at der er noget magisk over at se filmen sammen med andre:

- Alt bliver meget sjovere og mere dramatisk, og man kan synge med på sangene.

Instruktør Chris Buck er enig og siger, at specielt her ved juletid er det bare altid dejligt, at publikum kan samles om noget.

Så tag familien under armen og lad dig fortrylle af en god historie.

Ønsket kan ses i biografen nu, og du kan finde dine billetter herunder: