Ringenes Herre-stjerne er ved godt mod efter uheld på scenen og indlæggelse

Sir Ian McKellen har brækket håndleddet
Ringenes Herre: Eventyret om Ringen / Gandalf
(© New Line Cinema)

Opdateret den 19. juni efter Sir Ian McKellen efterfølgende selv har udtalt sig om uheldet.

Sir Ian McKellen, der blandt mange nok især er kendt som Gandalf fra Ringenes Herre-filmene, er blevet indlagt på hospitalet. Men det forlyder, at han er ved godt mod.

Det skete efter en episode på teateret mandag aften, hvor McKellen faldt ned fra scenen.

Den 85-årige skuespiller optræder lige nu med stykket 'Player Kings' i London, hvor uheldet altså skete.

Selve ulykken indtraf, da McKellen var ved at udføre en kampscene i rollen som John Falstaff. BBC rapporterer, at man kunne høre skuespilleren skrige i smerte, hvorefter en teatermedarbejder kom ham til undsætning.

Forestillingen blev selvsagt afbrudt og publikum sendt hjem. Til BBC fortæller en af teatergæsterne, at det "chokerende" at opleve.

Men en talsperson for stjernen har forsikret om, at McKellen nok skal være hurtigt tilbage på benene, og det håber vi også. 

Deadline kan berette, at den 85-årige skuespiller i faldet har brækket sit håndled samt påtaget sig andre ikke-offentliggjorte skader.

McKellen har nu udtalt, at han står i "stor gæld" til det lægefaglige personale for deres behandling, og at hans bedring vil ske hurtigt. Skuespilleren fortæller herudover, at han glæder sig til at vende tilbage på arbejde.

Forestillingen genoptages torsdag den 20. juni uden Sir Ian McKellen, indtil stjernen er klar til selv at komme tilbage.

Sir Ian McKellen har en lang række prominente roller på CV'et, der på film bl.a. også tæller superhelten Magneto fra X-Men-universet og en Oscar-nominering for 'Gods and Monsters'.

Netop rollen som Gandalf udtalte McKellen sig om så sent som i sidste uge, hvor han luftede sine egne tanker om at vende tilbage til den ikoniske karakter til de nye Ringenes Herre-film, der lige nu er på vej. Den 85-årige skuespillers respons lød: "Hvis jeg er i live".

Skuespilleren står til at medvirke i en kommende filmatisering af Shakespeares 'Hamlet'.