Se billedet: Dansk skuespiller er "totalt hakket" i ny filmrolle

Action-dramaet 'De lydløse' har haft sin nordamerikanske premiere
De lydløse
(© Henrik Ohsten / Nordisk Film Distribution)

Danmarkshistoriens største kup. Intet mindre. Det er baggrunden for den kommende film De lydløse, som netop har haft premiere på den canadiske filmfestival i Toronto.

Filmen bygger således på en sand historie og er blevet til i samarbejde med de rigtige røvere bag kuppet over alle kup. 

Røveriet var på Dansk Værdihåndtering, hvor de kompromisløse røvere lykkedes med at slippe afsted med 70 mio. kroner, hvoraf kun en mindre del er fundet i dag.

Filmen er Frederik Louis Hviids anden spillefilm efter det effektive actiondrama Shorta fra 2020, som han instruerede sammen med Anders Ølholm.

Selvom filmen består af et ensemble af skuespillere, bl.a. den internationalt anerkendte Reda Kateb fra bl.a. Profeten, er det danske Gustav Giese, som har den bærende hovedrolle.

Han spiller bokseren Kasper, der er en af drivkræfterne bag det store kup. Rollen har - som man kan se på det nye billede af Giese - krævet en del træning for den 31-årige skuespiller. Han står i hvert fald mere hakket, end vi på kino.dk har set ham i en filmrolle tidligere.

Se billedet fra IndieWires Instagram-opslag nederst i artiklen.

Gustav Giese er kendt fra en lang række danske film siden debuten som 20-årig i Nordvest fra 2013. Det er bl.a. blevet til roller i fodboldfilmen Sommeren '92, det historiske drama Før frosten og besættelsesfilmene 'De forbandede år' 1 og 2.

I filmens kvindelige birolle ses Amanda Collin, der lige nu er aktuel i serien 'House of the Dragon', som foregår i Game of Thrones-universet.

'De lydløse' har dansk biografpremiere den 31. oktober.

LÆS OGSÅ: International stjerne får rolle i nyt dansk action-drama: "Han er med i alle mine yndlingsfilm"