Se den første trailer: Anders W. Berthelsen vender tilbage i 20 år gammel glansrolle

Flere politiske intriger i opfølgeren til 'Kongekabale'
Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)

Den danske politiske thriller Kongekabale blev en kæmpe succes i biograferne, hvor filmen blev set af over 550.000 danskere.

20 år senere er Anders W. Berthelsen nu tilbage i sin glasrolle som Ulrik Torp i den ventede opfølger Mørkeland, der netop har fået sin første trailer.

Se den første trailer og plakat til 'Mørkeland' nederst i artiklen.

Thrilleren følger igen journalisten Ulrik Torp og giver samtidig en ny status på demokratiets tilstand i Danmark.

'Mørkeland' følger Torp, der efter en fyringsrunde har været på kontanthjælp i længere tid, hvorfor han ender i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet.

Her beder Torps gamle kollega og nu chefredaktør Henrik Moll - spillet af Nicolas Bro - ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med to unge praktikanter kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder.

Mikkel Serup ('Kastanjemanden', Den bedste mand) har overtaget instruktørstolen fra Nikolaj Arcel (Bastarden), som havde sin spillefilmsdebut med 'Kongekabale' i 2004.

Ligesom den første film har 'Mørkeland' en spændende rolleliste, der udover Anders W. Berthelsen og Nicolas Bro byder på et gensyn med Charlotte Munck.

Nye ansigter tæller bl.a. Lene Maria Christensen, Tommy Kenter og Ina-Miriam Rosenbaum samt en række unge talenter som Mathilde Arcel og Patrick A. Hansen.

Filmen er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman 'Mørkeland' og er desuden åbningsfilmen til Biografklub Danmarks næste sæson.

'Mørkeland' har biografpremiere den 22. august 2024.