Se stjerneskuds vilde forvandling til Amy Winehouse: "Det var utroligt fysisk krævende"

Interview med hovedrollen i 'Back to Black'
Back to Black
(© Scanbox Entertainment)

Biografiske fortællinger om store musikere og deres liv har i de seneste år været voldsomt populære i Hollywood.

Eksempelvis har man i den seneste tid kunne se film som; Bohemian Rhapsody, Rocketman, Elvis og nu Back to Black, som tager fat på historien om Amy Winehouse.

Den engelske skuespiller Marisa Abela indtager rollen som den store stjerne, der i den grad må siges at have haft en ikonisk stil.

I forbindelse med biografpremieren på 'Back to Black' fik vi mulighed for at snakke med Abela omkring bl.a. den vilde forvandling fra hende selv til en af verdens mest anerkendte musikere. 

Back to Black
Back to Black (© Scanbox Entertainment)

'Back to Black' tager udgangspunkt i Amy Winehouses karriere og første gang, man møder musikeren, er på hendes værelse hos sin mor. 

Her ligner Amy mange andre engelske piger, hvilket ifølge Abela også er der, hun selv minder mest om musikeren.

- Jeg følte mig tættest på hende, da hun var ung. Da hun var fuld af liv og ikke skjulte sig bag andre ting.

I de sidste år af Amys liv var der sket en forvandling fra "almindelig" London-pige til musik- og stilikon. Noget som uden tvivl også har sat tanker i gang ved skuespilleren:

- Heldigvis lod de mig beholde alle mine tænder, men det var fantastisk med alle de forskellige transformationer. 

- Der er jo ligesom det ikoniske Amy-look, med bikube-håret og eyelineren, og det var uden tvivl utroligt fysisk krævende for mig, eftersom det var det mest forskellige fra mig selv. 

Back to Black
Back to Black (© Scanbox Entertainment)

Det er selvfølgelig ikke kun udseendet, Amy Winehouse var kendt for. Der har derfor været flere krav til Marisa Abelas forvandling, som heller ikke alle har været lige nemme:

- Der var helt klart svære ting ved [transformationen, red.]. Det tekniske var svært. Det var svært at lære at synge, spille guitar, bevæge sig og snakke som hende.

Hertil uddyber skuespilleren, at det dog var en vigtig del ift. publikums oplevelse:

- Men for mig som skuespiller er det vigtigste, at publikum går derfra med en følelse af, at de har været sammen med [Amy, red.] i løbet af filmen.

Back to Black kan ses i biografen fra den 11. april.