Spottede du Pilou Asbæk? Danskeren har vigtig rolle i 'Aquaman 2'

Man skal holde godt øje for at opdage ham
Aquaman and the Lost Kingdom
(© Warner Bros.)

Over 30.000 har indløst billet til superheltefilmen Aquaman and the Lost Kingdom her i landet. Med den markeres også afslutningen på det filmiske univers kaldet DCEU.

Men selvom det med al sandsynlighed er sidste gang, vi kan opleve Jason Momoa som Atlantis' konge, nåede vi lige kortvarigt at stifte bekendtskab med en dansk skuespiller i DC-universet, nemlig Pilou Asbæk.

Følgende indeholder spoilers for 'Aquaman and the Lost Kingdom'. Nu er du advaret.

Den danske skuespiller har nemlig en meget lille rolle, som man skal være ret så kvik for overhovedet at opdage. Eller det vil sige, at rollen er sådan set virkelig vigtig for plottet, men det er kun kortvarigt, at vi ser den 41-årige dansker i sin egen skikkelse.

Pilou Asbæk spiller nemlig Kordax, der udover Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) er hovedskurk i filmen. Kordax er en ældgammel og mægtig atlantisk hersker, der forsøger at genvinde sin styrke og vække sin hær til live.

Da Black Manta finder en ødelagt trefork, viser Kordax sig i sin mystiske, udøde form og tildeler Black Manta nye superkræfter. Det er dog først i filmens sidste del, at det afsløres, hvem Kordax i virkeligheden er.

LÆS OGSÅ: Dansker medvirker i 'Aquaman 2': "Jeg har aldrig oplevet noget lignende"

I et flashback ser vi nemlig selveste Pilou Asbæk i rollen som en noget mere spillevende Kordax, der hersker over det 7. undervandsrige. 

Men hans ambitioner driver ham til kamp mod sin bror, Atlan, der dog ender med at kaste en forbandelse over ham, der fryser Kordax og det 7. rige til is.

Kordax
Kordax i tegneserien (© DC Comics)
Aquaman and the Lost Kingdom
Aquaman and the Lost Kingdom (© Warner Bros.)

I DC Comics' tegneserie er Kordax' historie en lidt anden. Her er han medlem af den atlantiske kongefamilie, som bliver forkastet af sine egne og sværger hævn over dem.

I stedet for at være Atlans bror i tegneserierne, er han bror til en anden atlantisk figur ved navn Orin - en karakter, der ikke optræder i filmens univers.

Pilou Asbæk udtalte sig i 2022 om sin oplevelse med 'Aquaman and the Lost Kingdom'. Her fortalte han i vores podcast:

- Det eneste jeg kan sige er, at det var fantastisk at prøve at være på nok - mens den filmede - verdens største produktion. Og James Wan, som er instruktøren, var utrolig sød, og jeg er glad for, at jeg fik lov til at få en oplevelse af det univers.

Det er som bekendt ikke første gang, at Pilou Asbæk befinder sig i en kæmpemæssig produktion. Han spillede nemlig Euron Greyjoy i serien 'Game of Thrones', hvor han også befandt sig på havet, dengang som pirat.

'Aquaman and the Lost Kingdom' er aktuel i biografen. Du kan finde dine billetter herunder:

Pilou Asbæk
Pilou Asbæk som Euron Greyjoy (© Game of Thrones / HBO)