Tom Hardy satser alt i sine film: "Jeg vil hellere gå ud med et brag"

Højaktuel i 'Bikeriders'
The Bikeriders
(© UIP)

Tom Hardy er kendt for at give sine karakterer sit eget twist. 

Det er flere gange sket ved at tilføje en særegen accent. Den dybe vejrtrækning og mørke stemme som Bane fra The Dark Knight Rises og den rå amerikanske dialekt fra den Oscar-nominerede præstation i The Revenant, står som to kerneeksempler.

Nu er Hardy så klar med en ny accent. Det sker i den biografaktuelle The Bikeriders, hvor hans særprægede stemme nok skal blive et samtaleemne.

Det er den faktisk allerede blevet bare på baggrund af traileren – se og hør den nederst i artiklen.

I et interview med Variety fortæller han om den vilde Bikeriders-accent og hele sin tilgang til at bruge stemmen i sit skuespil.

I 'Bikeriders' spiller Hardy skaberen og lederen af en motorcykel-gruppe, Johnny, som på ydersiden kan se sej ud. Men skuespilleren advarer:

- Med det samme du ser en motorcykel-film, tænker du: "Åh, det er læder. Det er sexet. Musikken er fed. Håret sidder godt". Det åbenlyse valg er at spille på alt det. Så det åbenlyse valg for en som mig, er at gå i den modsatte retning på alt det. Denne fyr er en tragisk klovn.

Han udbyder:

- Hvor er det patetiske element? Hvor er ulykkeligheden? Hvor er de pinlige øjeblikke? Hvor er svaghederne? Jeg er nødt til at give den her karakter liv. Hvorfor er stemmen en smule creepy? Hvorfor er den en smule som Snurre Snup? Hvad gennemsyrer denne fyr, der er så ustuderet, så jeg kan identificere mig med det? Fordi jeg er ikke sådan.

Da journalisten fra Variety roser Hardy for sin amerikanske midtvest-accent i 'Bikeriders', affejer skuespilleren ham: "Jeg er ikke sikker på, at jeg ramte den helt rigtigt".

Men at være perfekt var aldrig målet for den rutinerede stjerne:

- Det som er vigtigt for mig er, hvis du gør noget som skuespiller, hvis du forpligter dig til noget, så gør indsatsen, så du er fuldt ud en del af det, selv hvis du fejler. Det betyder ikke noget. Jeg vil hellere gå ud med et brag, prøve at gøre en indsats end ikke nogen indsats overhovedet, fordi det ser ikke ud til, at der er nogen point i at spille sikkert.

Det er netop tilfældet med de karakterer og deres tilhørende stemmer, som Hardy kaster sig ud i:

- Et af de principper, jeg har for mig selv, er, at du skal gøre en indsats for at skabe en vokal silhuet på niveau med en fysisk silhuet. Accent-arbejde handler ikke om det fonetiske eller at være præcis for mig. Det handler om at fremtrylle en atmosfære fra et sted, som er autentisk. 

’The Bikeriders’ kan ses i de danske biografer fra 11. juli.

Køb billetter