Udskældt Hollywood-stjerne instruerer ny film for første gang i 27 år

Al Pacino er hovedrolle i filmen ’Modi – Three Days on the Wing of Madness’
Public Enemies / UIP
(© Public Enemies / UIP)

Efter at have, på kontroversiel vis, modtaget en ærespris for en livslang indsats tilbage i 2021 ved den internationale filmfestival i San Sebastian, vender Johnny Depp nu tilbage til Baskerlandet til verdenspremieren på sin nye film 'Modi - Three Days on the Wing of Madness'. Det skriver The Hollywood Reporter

I 2020 imploderede Johnny Depps Hollywood karriere, og Pirates of the Caribbean-stjernen blev erklæret "persona non grata", hvilket løst oversættes til en "uønsket person". 

Det kom som følge af en længere og særdeles medieomtalt retssag i London, hvor Depp blev erklæret skyldig i retmæssigt at kunne betegnes som en "wife beater". En dom, som sidenhen er blevet modstridt i en civil-retssag i USA. 

Som følge af det retslige nederlag og det generelle mediebillede, der blev tegnet af Depp, trak han sig - på opfordring af Warner Bros. - fra rollen som den onde troldmand Gellert Grindewald i den nu aflyste Fantastic Beasts-franchise. En rolle, som bekendt gik til Mads Mikkelsen.

Endnu værre for Depp var det, at Disney i kølvandet på den dårlige omtale valgte at fyre ham fra rollen som Captain Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean franchisen. 

En franchise, der havde tjent Disney over 1,4 milliarder dollars verden over og gjort Johnny Depp til kært folkeeje. Derved lignede det, at den tre gange Oscar-nominerede stjernes karriere var slut. 

Billede
Pirates of the Caribbean (© Disney Pictures)

Flere år senere er der dog noget, der kan tyde på, at Johnny Depp er ved at genskabe sin karriere i Europa. I 2023 medvirkede Johnny Depp i sit første projekt siden skandalerne i hovedrollen som Ludwig 15. af Frankrig i filmen Jeanne du Barry, der havde dansk premiere tidligere i år.

På trods af, at Depp selv nægtede at kalde det et "comeback", var filmen måske netop det startskud, han havde brug for. 

Nu, lige knap halvandet år efter den oficielle premiere på 'Jeanne du Barry', ved den 72. udgave af den internationale filmfestival i San Sebastian, som løber af stablen i september 2024, står den tidligere Hollywood-stjerne nemlig klar med sin nye film 'Modi - Three Days on the Wing of Madness' uden for konkurrence. Denne gang som instruktør. 

Første og seneste gang Johnny Depp sad i den varme instruktørstol er 27 år siden, da han i 1997 udkom med filmen 'The Brave'.

Filmen blev aldrig den store succes, hverken blandt publikum eller kritikere, og endte med at koste stjernen mere end to millioner dollars af egen lomme. Det var på trods af, at 'The Brave' bl.a. havde en af de største Hollywood-ikoner gennem tiden på rollelisten, nemlig Marlon Brando.

Jeanne du Barry
Jeanne du Barry (© Stéphanie Branchu / Why Not Productions)

Denne gang tyder alt også på, at Johnny Depp satser stort. 'Modi - Three Days on the Wing of Madness' har nemlig ingen ringere end The Godfather-skuespilleren Al Pacino på rollelisten samt Riccardo Scamarcio, Stephen Graham og Antonia Desplat. 

'Modi – Three Days on the Wing of Madness' får som sagt premiere ved dette års internationale filmfestival i San Sebastian.

Filmen er en biografisk fortælling om den italienske billedhugger og maler Amedeo Modigliani, der var kontroversiel i sin samtid grundet sin moderne stil og nøgenmalerier.

Informationer om filmen er stadig sparsomme. Lige nu kender vi kun til synopsen: Filmen, en fortælling om kunst, kærlighed og afvisning, følger en 72-timers hvirvelvind af kaotiske begivenheder gennem gaderne og barerne i et Paris, der er splittet af Første Verdenskrig.

Om Johnny Depp endelig er kommet tilbage på rette spor og følger i fodsporene på Roman Polanski og får skabt sig en succesfuld karriere udenfor Hollywood, får vi måske et endegyldigt svar på, når de første anmeldelser af filmen lander til september.

'Modi - Three Days on the Wing of Madness' har pt. ikke fået en dansk premieredato.

Hangman
Al Pacino i Hangman (© Patriot Pictures)