36 år efter originalen får ny gyser-komedie "sensationel åbning" i biograferne

'Beetlejuice Beetlejuice' er en kæmpesucces
Beetlejuice Beetlejuice
(© Warner Bros.)

Tim Burtons nyeste film, Beetlejuice Beetlejuice, havde sin premiere i de amerikanske biografer i weekenden, og det blev til en kæmpe succes for instruktøren.

Ifølge Variety solgte filmen biografbilletter for 110 mio. dollars i sin åbningsweekend. Det giver 'Beetlejuice Beetlejuice' den største åbning for en film med premiere i september nogensinde i USA efter Stephen King-filmatiseringen It i 2017, som indtjente 123 mio. dollars i sin premiereweekend.

I år kommer gyser-komedien ind på en tredjeplads over de største åbningsweekender i de amerikanske biografer efter Deadpool & Wolverine (211,4 millioner dollars) and Inderst inde 2 (154,2 millioner dollars)

'Beetlejuice Beetlejuice' er en efterfølger til Tim Burtons kultfilm Beetlejuice fra 1988.

Både Michael Keaton, Winona Ryder og Catherine O'Hara vender tilbage i deres respektive roller fra den første film, og Burton er som tidligere nævnt tilbage bag kameraet.

Efter en uventet familietragedie vender tre generationer af Deetz-familien hjem til Winter River.

Lydias liv vendes på hovedet, da hendes oprørske teenagedatter, Astrid, spillet af 'Wednesday'-stjernen Jenna Ortega, opdager den mystiske model af byen på loftet. 

Ved et uheld åbnes en portal til Efterlivet, og med problemer under opsejling i begge verdener, er det kun et spørgsmål om tid, før nogen siger Beetlejuices navn tre gange, og den drilske dæmon vender tilbage for at udløse sit eget kaos. 

- Dette er en sensationel åbning for en komedie-efterfølger 36 år efter den første film, udtaler David A. Gross, der driver filmkonsulentfirmaet Franchise Entertainment Research, til Variety. 

- I 1988 var 'Beetlejuice' en skæv historie, der startede langsomt og i løbet af de efterfølgende uger blev et hit. Denne gang ved publikum, hvad de kan forvente, og skæve historier virker endnu bedre ved siden af ​​de sædvanlige historiefortællinger. Det er et mainstream-kanonhit.

Herhjemme må vi vente til på torsdag med at se den dæmoniske efterfølger. Til gengæld er billetsalget startet i en lang række biografer her på kino.dk. 

Køb dine billetter nederst, hvor du også kan se traileren.

Beetlejuice Beetlejuice har dansk biografpremiere den 12. september.

Køb billetter