Anmeldere om ny romantisk actionfilm: "Sommerens bedste underholdning i biografen"

De danske kritikere er begejstrede for 'Hit Man'
Hit Man
(© Scanbox Entertainment)

Glen Powell er disse dage en af Hollywoods mest eftertragtede stjerner med flere store biografhits bag sig allerede.

Her bør især Tom Cruise-baskeren Top Gun: Maverick fremhæves og en af de seneste mange års mest omtalte romantiske komedier, nemlig Anyone But You.

Nu er skuespilleren tilbage i biografen med action-komedien Hit Man, der instrueres af den fem gange Oscar-nominerede Richard Linklater (Boyhood, Before-trilogien).

Filmen er inspireret af den vanvittige, men sande historie om Gary Johnson, der arbejdede undercover for politiet som falsk lejemorder.

De danske anmeldere er over en bred kam begejstrede for filmen, der er premiereaktuel i biografen. 

De danske anmeldere skriver bl.a.:

Børsen, Michael Solgaard, 6 stjerner

"'Hit Man' er et hit. Ja, nok sommerens bedste underholdning i biografen. Så enkelt kan det siges om den sjove, sexede, amoralske, velspillede og ikke mindst velskrevne film, der har tidens nye store stjerne, Glen Powell, i hovedrollen..."

Filmmagasinet Ekko, Niels Jakob Kyhl Jørgensen, 5 stjerner

"Richard Linklater har publikum i sin hule hånd med forrygende underholdende lejemorderhistorie og en karismatisk Glen Powell, der er på vej mod stjernestatus."

Soundvenue, Thea Torp, 5 stjerner

"Det er ikke banebrydende filmkunst, men alligevel tilpas poserende intellektuelt til, at man kan tage i biografen med din kæreste, le højt og stadig føle sig klogere end alle de andre."

Alt for damerne, 4 stjerner, Stephanie Caruana

"Denne stærkt underholdende og romantiske film bygger utroligt nok på virkelige hændelser (mestendels) og cementerer at romantiske komedier er tilbage, i denne udgave som noir." 

Jyllands-Posten, 4 stjerner, Katrine Sommer Boysen

"[...] Linklaters fornemmelse for både drama, komedie og medrivende action er lige i øjet, ligesom også Adria Arjona er perfekt i rollen som Madison."

Politiken, 3 hjerter, Joakim Grundahl

"'Hit Man' er Coen-noir uden skygger, Tarantino på tilbud og soft porn i kokosolie. Og ikke mindst Linklater light, når han forsøger at genskabe sin særegne filmromantik fra ['Before'-trilogien, red.] hvor han så mesterligt fik forelskelsen til at spire i slowmotion." 

'Hit Man' kan ses i biografen nu. Find dine billetter på kino.dk.

LÆS OGSÅ: Baseret på vanvittig historie: Hollywood-stjerne er tilbage efter Anyone But You-succes