Dansk succesfilm har fået efterfølger 20 år senere: "Bestemt ventetiden værd"

Anmelderne bedømmer
Mørkeland
(© Per Arnesen / SF Studios)

Den danske politiske thriller Kongekabale blev en kæmpe succes i biograferne, hvor filmen blev set af over 550.000 danskere.

20 år senere er Anders W. Berthelsen nu tilbage i sin glasrolle som Ulrik Torp i den ventede opfølger Mørkeland, der nu endelig har fået biografpremiere.

'Mørkeland' er ligesom sin forgænger baseret på en roman af Niels Krause-Kjærs og følger igen journalisten Ulrik Torp, der må forholde sig til en ny status på demokratiets tilstand i Danmark.

Anmelderne har nu givet deres dom over den danske thriller, og selvom modtagelsen er blandet, er kritikerne enige om at hylde Anders W. Bethelsen i hovedrollen. Læs et udvalg af anmeldelserne herunder.

De danske anmeldere skriver bl.a.:

Alt for damerne, Stephanie Caruana, 5 stjerner

"... den er bestemt ventetiden værd, trods et par indvendinger fra denne journalist og forfatter. [...] Man er i sikre og underholdende hænder."

Filmmagasinet Ekko, Bo Tao Michaëlis, 4 stjerner

"Men det er bestemt en seværdigt, socialrealistisk spændingsfilm, skabt i ånden fra indigneret Leif Panduro snarere end inciterende Alfred Hitchcock."

Kristeligt Dagblad, Per Juul Carlsen, 4 stjerner

"En veldrejet og underholdende film. Et stykke professionelt arbejde, med humor, bid og personlighed."

Soundvenue, Henrik Reinberg Simonsen, 4 stjerner

"'Mørkeland' er stadig en ferm krimithriller med en understrøm af politisk debatindlæg."

Børsen, Michael Solgaard, 3 stjerner

"Anders W. Berthelsen er perfekt som den desillusionerede Ulrik Torp, der efter nogle år som arbejdsløs kommer tilbage på sin tidligere arbejdsplads Dagbladet som voksenpraktikant."

Politiken, 3 stjerner

"Mørkeland er rutineret filmhåndværk, men som politisk thriller er den håbløst anakronistisk, når den hylder den gode journalist, der med kuglepen og notesblok forsager Google og sociale medier."

Ekstra Bladet, Rene Fredensborg, 2 stjerner

"Det er 20 år siden, at 'Kongekabale' storhittede og slog fast, at man i film-Danmark fandme godt kunne skabe en konspirationsthriller på internationalt niveau. Nu viser det sig, at rygterne om en stærk opfølger er det rene spin."

Information, Lone Nikolajsen (giver ikke stjerner)

"Efterfølgeren til 'Kongekabale' er fortalt så tilpas underholdende og tjept, at man godt kan se bort fra dens plothuller og spinkle forklaringer." 

'Mørkeland' kan ses i biografen nu. Find dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter