Eksklusivt klip: Ny dansk science fiction-film går dybt under havets overflade

'For Evigt' har biografpremiere denne uge
For Evigt
(© For Evigt / Nordisk Film)

Dansk film kommer dybt under vandets overflade denne uge, når science fiction-filmen For Evigt kan opleves i de danske biografer.

'For Evigt' handler om et voldsomt jordskælv, som forårsager en sprække flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Hændelsen fremskynder de globale klimaforandringer, der nu kan komme til at udgøre en trussel mod menneskeheden.

Vi kan på kino.dk som de første vise et nyt klip fra den danske film, hvor den ene hovedkarakter Elias befinder sig ved sprækken sammen med sin kollega David.

Se det eksklusive klip nederst i artiklen.

Filmen følger det nyforelskede par Elias og Anita, hvis passion dog får en ende. Elias får en prominent rolle på et hold af videnskabsfolk, der skal forsøge at lukke sprækken i havbunden.  

Pludselig render de to tidligere kærester ind i hinanden på ny, og Elias konfronteres med livets fravalg. Spørgsmålet om hvorvidt man kan vælge sin egen skæbne tynger Elias, som forsøger at finde meningen med sit liv.

Dramaet bevæger sig mellem kærlighedshistorien på landjorden og det videnskabelige drama nede i det klaustrofobiske ubådsmørke.

Nanna Øland Fabricius – også kendt under sit kunstnernavn Oh Land - får sin hovedrolledebut i 'For Evigt' som den voksne udgave af Anita over for Simon Sears, der bl.a. er kendt fra 'Shorta'.

Bag instruktion og manuskript står Ulaa Salim, som også stod bag Danmarks Sønner

'For Evigt' har allerede fået international opmærksomhed, hvor det amerikanske medie Screen Daily bl.a. har omtalt den danske science fiction-film som den "nordiske Interstellar".

'For Evigt' kan ses i biografen fra den 18. april.