Første episke trailer til 'Gladiator 2' er fyldt med action, blod ... og et næsehorn

Fortsættelsen til Oscar-vinderen
Gladiator 2
(© UIP)

Mesterinstruktøren Ridley Scott vandt med sin episke Gladiator fra 2000 hele fem Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste mandlige skuespiller. Nu nærmer premieredatoen sig endelig for Scotts fortsættelse, Gladiator 2.

Nu er den første trailer så landet - og den skriger, at det bliver en episk film med hærslag og Gladiator-kampe heriblandt en af slagsen mod et næsehorn.

Se den første trailer til 'Gladiator 2' nederst i artiklen.

'Gladiator' var historien om den tidligere romerske general Maximus, spillet af Russell Crowe, der blev gladiator for at hævne sig over den korrupte kejser Commudus, som sikrede en herligt øretæveindbydende Joaquin Phoenix en Oscar-nominering.

'Gladiator 2' handler sig om Lucius (Paul Mescal), barnebarn af Roms tidligere kejser Marcus Aurelius og søn af Lucilla, som i den første film blev spillet af danske Connie Nielsen, der vender tilbage til sin rolle i efterfølgeren. 

Romerske soldater ledet af general Marcus Acacius (Pedro Pascal) invaderer og tvinger Lucius til slaveri. Inspireret af historien om Maximus i ’Gladiator’ fra 2000, beslutter Lucius at kæmpe som en gladiator og som oprør mod de unge kejsere Caracallas (Fred Hechinger) og Getas (Joseph Quinn) styre.

Paul Mescal brød igennem med serien 'Normal People', mens han vandt stor og velfortjent ros samt en Oscar-nominering for sin rolle i dramaet Aftersun.

'Gladiator 2' er uden sidestykke Paul Mescals indtil videre største produktion - og ud fra traileren at dømme har han været en tur i træningscenteret for at komme i muskuløs kampform til sin rolle; noget som medspiller Pedro Pascal i den grad har bekræftet.

Rollelisten byder desuden også på bl.a. Stranger Things-favoritten Joseph Quinn, der i rollen som en blond kejser Geta er så godt som ugenkendelig. Han er lige nu biografaktuel i A Quiet Place: Day One.

På rollelisten finder man også førnævnte Pedro Pascal og Denzel Washington, som man ligeledes kan ses i traileren.

Filmen er skrevet af David Scarpa, der bl.a. også har forfattet Ridley Scotts storfilm Napoleon og hans drama All the Money in the World. Ridley Scott er ligeledes tilbage bag kameraet.

'Gladiator 2' har biografpremiere den 14. november.