Første scene: Se Marvel-stjerne som Donald Trump i danskers nye film

Klip fra 'The Apprentice' med Sebastian Stan og Jeremy Strong
The Apprentice
(© Nordisk Film Distribution (framegrab))

Man overdriver næppe ved at skrive, at The Apprentice er en af årets mest kontroversielle film. 

I hvert fald er det allerede blevet til adskillige skriverier i medier verden over om sagsanlæg og amerikanske distributørers manglende lyst til at udsende filmen i biograferne.

Nu får vi så endelig en kort forsmag på filmen i form at det første klip. 

Du kan se scenen fra 'The Apprentice' nederst i artiklen.

Hvorfor er filmen så kontroversiel? Fordi den handler om en meget kontroversiel skikkelse, nemlig den tidligere amerikanske præsident og nuværende præsidentkandidat, Donald Trump. 

En person, der er både hadet og elsket for sine skarpe holdninger, særlige facon og utrættelige evne til at angribe en modstander, koste hvad det vil. 

Filmen kaster lys over Donald Trump i hans unge år i 1970'ernes New York, hvor han tages under den skruppelløse advokat Roy Cohns vinger. Som klippet herunder viser, er mødet mellem de to en masterclass udi manipulationens kunst.

Sebastian Stan, der er bedst kendt for sine roller som The Winter Soldier i Marvels superheltefilm og for at spille Tommy Lee i miniserien 'Pam & Tommy', har hovedrollen som Trump.

Roy Cohn spilles af den danskboende Jeremy Strong, som er kendt fra successerien 'Succession'. I rollen som Trumps hustru Ivanka ses den Oscar-nominerede Maria Bakalova (Borat 2).

'The Apprentice' er instrueret af dansk-iranske Ali Abbasi, som tidligere har provokeret med filmene Grænse og Holy Spider, der begge fik prestigefulde priser i bl.a. Cannes. Trump-filmen er instruktørens første engelsksprogede film.

Endelig skal det nævnes, at filmen langt om længe har fået en amerikansk distributør i Briarcliff Entertainment, der planlægger at udsende den i biograferne den 11. oktober. 

Samtidig spås filmen fornuftige Oscar-chancer. Læs mere om det her.

'The Apprentice' har dansk biografpremiere den 17. oktober.