Oscar-vindende stjerne smider tøjet i hyldest til ikonisk karakter

Superheltefilm har 20-års jubilæum
New Year's Eve
(© New Line Cinema)

Oscar-vinderen Halle Berry er taget til sociale medier for at fejre 20-årsdagen for hendes meget udskældte superheltefilm, Catwoman.

Berry udnytter begivenheden til at dele en række letpåklædte billeder, hvor hun har en maske på og deler rampelyset med et par nyligt adopterede kattekammerater.

I teksten skrev den 57-årige skuespiller, at hun er beæret over, at hun fik lov til at bringe DC-ikonet til live, og takkede fans for endelig at omfavne filmen. Også selvom det tog lidt tid.

Se billederne i bunden af artiklen.

Catwoman-filmen kom på et tidspunkt, hvor Hollywood stadig prøvede at knække koden for, hvordan man bedst kunne få tegneseriefilm til at fungere på det store lærred. Efter succesen med Spider-Man- og X-Men-filmene (hvoraf sidstnævnte også har Berry med i rollen som Storm), havde filmstudierne opdaget, at der var penge at hente i superheltefilm, men de havde stadig ikke helt styr på hvordan og hvorfor.

'Catwoman' viser således en meget anderledes version af karakteren, der ligger langt fra den ikoniske Selina Kyle. 

I stedet for en mestertyv spiller Berry karakteren Patience Phillips, en sagtmodig grafisk designer, der opdager, at kosmetikfirmaet, hun arbejder for, er en del af en større sammensværgelse. Efter at være blevet myrdet, bliver hun genoplivet af en tilsyneladende magisk egyptisk mau, som giver hende kattelignende evner.

Filmen er nu kendt for at være blevet forfulgt af kritikere og sikrede Berry en Razzie-pris for Værste skuespillerinde ikke længe efter, at hun havde vundet en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i Monster's Ball

Berry har dog rigelig selvironi omkring det, da hun er en af de få, der faktisk er mødt op for at modtage den hånlige pris (mens hun holdt sin Oscar i den anden hånd).

Den næste film, hun medvirker i, er actionthrilleren 'The Union', som udgives den 14. august på Netflix.

Se Halle Berrys Instagram-opslag herunder: