Hvem er Lady Gaga egentlig i 'Joker: Folie á Deux'?

Superstjernen spiller sin helt egen udgave af Harley Quinn
Joker 2: Folie à Deux
(© Warner Bros. / Joker 2: Folie à Deux)

Da Joker: Folie à Deux først blev annonceret tilbage i 2022, spekulerede fans i den spændende undertitel, som betyder 'galskab for to'.

For fansene stod det klart, at det måtte betyde, at Jokers kompagnon Harley Quinn ville optræde i filmen – og gerne i en prominent rolle.

Der skulle ikke gå længe, før det blev bekræftet, at pop-ikonet med det borgerlige navn Stefani Joanne Angelina Germanotta, bedre kendt som Lady Gaga, skulle spille selveste Harley Quinn. 

Vi skriver nu 2024, og der er ikke længe til, at de mange fans af Todd Phillips' originale film Joker kan se den ventede efterfølger i de danske biografer.

Med kun to uger til premieredatoen (den 2. oktober) har Warner Bros. udgivet et nyt stykke promotionsmateriale, hvor Lady Gagas optræden som den kvindelige pendant til Joker er i fokus.

I videoen fortæller skuespilleren selv, hendes medskuespiller Joaquin Phoenix og instruktør Todd Phillips om hendes optræden og forberedelse til rollen. 

Se videoen nederst i artiklen.

Selv fortæller Lady Gaga, at hun var heldig nok til at få lov til at se den originale 'Joker' før den officielle premieredato – en oplevelse hun kalder speciel.

- Jeg havde aldrig set en verden skabt på den måde før.

Der ligger dog en forskel i at se en film og blive betaget af den - og pludselig selv skulle optræde i dens efterfølger. Instruktør Todd Phillips understreger dog, at det ikke var et problem for Gaga. 

- Hun gled nemt ind i den verden. Det er ikke, som om hun prøver at være Harley Quinn fra tegneserierne. I den her verden er hun Lee.

Som pendant til Joaquin Phoenix’ Joker må det også antydes, at kemien mellem Gaga og Phoenix har haft stor betydning for filmens mulige succes. Og som "Joker" selv udtaler, blev han meget positivt overrasket. 

- Jeg fandt hende at være uden ego, og hun havde en sådan intens beslutsomhed for at komme tæt ind på os. Hun forstod, at der måtte være en råhed i karakteren. Der er ikke mange skuespillere, der er komfortable med at arbejde på den måde, udtaler Joaquin Phoenix.

Trailerne til 'Joker: Folie à Deux' har lovet både kaos og kærlighed, men hvad der præcist er i vente, må fans vente med at se til filmens forestående premiere. 

De heldige få, der har fået lov til at se filmen, var tilskuerne ved den internationale filmfestival i Venedig, hvor filmen havde premiere den 4. september.

Filmen om Gothams mest ikoniske skurke-duo modtog en ikke mindre end 11 minutters lang stående ovation og har siden da fået flere gode anmeldelser.

Med rosende ord - fra bl.a. Edge Media Networks kritiker Frank J. Avella, der skriver: "Hun er sublim [...] og leverer sin bedste skuespillerpræstation til dato", og Award Dailys Manu Yáñez, der skriver: "Hendes Grammy-vindende vokal hjælper med at løfte de største scener til eksplosive højder" - er det tydeligt, at det ikke kun er Gagas kolleger på optagelserne, der er glade for hendes portrættering af Harley Quinn.

'Joker: Folie à Deux' får biografpremiere den 2. oktober. Find dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter