Inspiration til din næste biograftur: 3 anerkendte filmskabere vender tilbage

Filmfokus på store instruktører
Challengers
(© Warner Bros.)

Nogle filmskabere beviser bare igen og igen, hvorfor vi altid bør glæde os til at se deres navn på det store lærred. Og disse anerkendte instruktører er ingen undtagelse. 

Du kan finde inspiration til din næste tur i biografen med vores nye video-format Filmfokus, som vi her på kino.dk har udviklet i samarbejde med Dansk Reklame Film. Et format hvor vi stiller skarpt på din næste store biografoplevelse. 

I denne udgave fremhæver vi tre film fra anerkendte instruktører, der igen og igen har bevist, hvorfor man skal se deres film i biografen. 

Se videoen nederst eller læs mere om de tre udvalgte film herunder.

Birthday Girl
(© Birthday Girl / Nordisk Film Distribution)

Birthday Girl

Det biografaktuelle drama 'Birthday Girl' foregår ombord på en cruiseliner på vej til Caribien og handler om Nanna og hendes datter Cille, der er taget afsted med Cilles veninde for at fejre hendes 18-års fødselsdag.

Forventningerne er høje, og de har sammen lagt store planer for dagene om bord på cruiseren. Men allerede den første aften forvandles drømmeferien til et mareridt.

Bag filmen står den kritikerroste instruktør Michael Noer, der har titler som Før frosten, Nøgle Hus Spejl og Nordvest på sit CV. Rollelisten består bl.a. af Trine Dyrholm, Flora Ofelia Hofmann Lindahl og Maja Ida Thiele.

'Birthday Girl' kan ses i biografen nu. Find dine billetter herunder.

Civil War
(© Scanbox Entertainment)

Civil War

Den visionære filmskaber Alex Garland har både instrueret og skrevet manuskriptet til 'Civil War', der udspiller sig i et fremtidigt USA midt i en tiltagende borgerkrig.

Filmen er af internationale kritikere allerede blevet kaldt en af de bedste krigsfilm nogensinde.

Garland står bl.a. også bag både smukke, tankevækkende og skræmmende science fiction-film som Ex Machina og Annihilation samt det urovækkende gys Men.

Med 'Civil War' har filmskaberen samlet et stærkt hold af skuespillere, der bl.a. tæller Jesse Plemons, Cailee Spaeny, Kirsten Dunst, Nick Offerman og Wagner Moura.

'Civil War' kan ses i biografen nu. Find dine billetter herunder:

Challengers
(© Challengers / Warner Bros.)

Challengers

Den italienske instruktør Luca Guadagnino har imponeret publikum og kritikere gang på gang de seneste par år med film som Call Me By Your Name, genindspilningen af Suspiria og Bones and All.

Nu har den anerkendte instruktør fået superstjernen Zendaya i front for sin nyeste biograffilm 'Challengers', der følger tennisstjernen Tashi, der må lægge sin karriere på hylden efter en alvorlig skade.

Tashi bliver træner for sin mand Art, men snart begynder en kompleks kærlighedstrekant, da Art står overfor en karrieredefinerende kamp mod sin barndomsven – og Tashis ekskæreste.

'Challengers' kan ses i biografen nu. Find dine billetter herunder: