Joaquin Phoenix forlader ny film: "Et mareridt"

Oscar-vinderen har sagt op fem dage, før optagelserne skulle starte
Irrational Manb
(© Gravier Productions)

Joaquin Phoenix har trukket sig fra en ny film, blot fem dage inden indspilningerne skulle starte. Det skriver IndieWire.

Filmen var ellers planlagt til at gå i gang med optagelserne i Mexico, men er nu sat på standby, indtil produktionen har fundet en ny hovedrolleskuespiller - eller alternativt helt aflyse filmen. 

Todd Haynes, der senest var aktuel i biografen med dramaet May December, stod til at instruere den endnu unavngivne film med en historie, som ville fokusere på to forelskede mænd, der flygter til Mexico.

Detaljerne omkring filmen har været rimelig sparsomme, men der er tale om et homoseksuelt periodedrama, der efter sigende skulle foregå i 1930'erne.

Planen var også, at den skulle indeholde en del grafisk sex mellem mænd, hvilket formentlig ville betyde en høj censur i USA på NC-17.

Filmen ville have budt på Joaquin Phoenix' første homoseksuelle rolle. Hvorvidt det netop er denne debut, som har givet stjernen kolde fødder, vides ikke. Faktisk fortalte Todd Haynes, at stjernen var en drivkraft for overhovedet at få projektet op og køre.

Sidste år fortalte Haynes til IndieWire:

- Hele oplevelsen var foranlediget af Joaquin. Det var foranlediget af hans vovemod, hans ønske om at trænge igennem barrierer og virkelig at komme ind på de ubehagelige steder ved dette forhold.

Produceren Christine Vachon fra filmselskabet Killer Films har siden reageret på stjernens exit i et opslag på Facebook.

Ifølge The Hollywood Reporter skriver hun opgivende: "Det har været et mareridt."

Udover at spille hovedrollen var Joaquin Phoenix også medforfatter på filmen, og det var ham, der pitchede idéen for Haynes, hvorfor det kan undre, at det er ham, som har trukket stikket. 

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen forklaring på "opsigelsen" fra Phoenix eller hans agent.

Mens filmens fremtid er i limbo, vil Todd Haynes ifølge IndieWire fokusere på at instruere miniserien 'Trust', der bygger på Hernan Diaz' roman og have Kate Winslet i hovedrollen.

Joaquin Phoenix kan snart opleves gentage sin rolle som Arthur Fleck alias Jokeren fra sin Oscar-vindende præstation i 2019, når Joker: Folie à Deux får biografpremiere den 2. oktober.