Historien bag det nye, vanvittige monster fra 'Alien: Romulus'

Interview med Fede Álvarez
Alien: Romulus
(© Disney)

Alien: Romulus er blevet et hit i biografen.

Science fiction-gyset - den 9. film i Alien-franchisen - har fået fans over hele verden til at strømme ind i biografmørket. Med en 86 % frisk score på publikumsreaktioner på Rotten Tomatoes ser det desuden ud til, at de har været tilfredse oveni.

Her på kino.dk har vi talt med filmens instruktør og manuskriptforfatter Fede Álvarez, som i vores første del af interviewet fortalte om nogle af de overvejelser, der lå bag skabelsen af 'Alien: Romulus'.

Find dine billetter til 'Alien: Romulus' på kino.dk her.

Vi benyttede selvfølgelig også lejligheden til at spørge Fede Álvarez ind til Alien-værkets helt store WFT-øjeblik, der sker i filmens tredje akt.

Derfor får du nu en SPOILER-ADVARSEL. Så bemærk, at vi i det følgende afslører et element fra sidste del af 'Alien: Romulus'.

Vi måtte selvfølgelig spørge Alien-instruktøren ind til filmens nye monster. En vanvittig skabning, der er en sammensmeltning af en Xenomorph, en såkalt engineer fra Prometheus og et menneske.

Monsteret har ikke officielt fået et navn i Alien-loren endnu. Men det ser ud til, at mange indtil videre har omtalt det som 'The Offspring' - måske en pun på bandet - men som oversat betyder 'arvkommet', hvilket giver god mening.

Læs i øvrigt hele vores guide til Alien-universets monstre her.

Vi spurgte således Fede Álvarez, hvad inspirationen bag det nye Alien-monster var. Se hans forklaring i videoen nederst i artiklen eller læs med i det følgende:

Adspurgt til idéen til det nye monster, forklarer Fede Álvarez:

- Jeg vidste, at der skulle ske noget nyt. For at det virkelig skal føles som noget nyt, er du nødt til at udforske nye steder. Men det er inspireret af mange ting, der er set før. Alligevel er det helt nyt. 

Filmskaberen uddyber:

- Det sorte snask, der stammer fra 'Prometheus' - som for mig giver mening at være inde i monstret - det bliver samlet op i disse film. Hvis det DNA sættes ind i mennesker, hvad vil der så komme ud af det? 

Fede Álvarez fortsætter:

- Jeg elsker idéen om at bringe en skræmmende udgave af en engineer fra 'Prometheus' tilbage, som opstår i denne blanding af menneske-DNA og det sorte snask.

LÆS OGSÅ: Ny Alien-instruktør afslører hemmeligheden bag filmens store succes

Til spørgsmålet om, hvordan han og holdet ville bringe det nye monster til live i filmen, fortæller Fede Álvarez:

- Vi overvejede, hvad der kunne være en skræmmende version af en engineer. Vi vidste også, at det skulle udføres med praktiske effekter, som make-up og med en person, der kunne spille rollen.

- Vi fandt en basketballspiller fra Michigan, der er 2,3 meter høj. Han var fantastisk i filmen. Han gik igennem en lang proces med træning i skuespil.

- At være høj er en ting, men at være i stand til at spille en karakter med personlighed er meget unikt. Det var en udfordring, men jeg er virkelig glad for resultatet. Fede Álvarez afslutter:

- Det er mareridtsfremkaldende! 

Find dine billetter til 'Alien: Romulus' på kino.dk her.