Ny Hunger Games-film er på vej: Populær karakter vender tilbage

Endnu et dødsspil udfolder sig
Billede
(© Hunger Games: Mockingjay)

Hunger Games-filmene var blandt de største franchises i 2010'erne, og efter den succesfulde opfølger The Ballad of Songbirds and Snakes fra sidste år, er endnu en historie om Dødsspillet nu blevet offentliggjort.

Forfatter Suzanne Collins har netop afsløret sin femte Hunger Games-bog med titlen 'Sunrise on the Reaping' med udgivelse i 2025, og umiddelbart efter bekræftes også en filmatisering af bogen.

Filmen får premiere i 2026, og det er igen Francis Lawrence, som er udset til at bringe det til live på det store lærred. Lawrence har således instrueret hver eneste Hunger Games-film siden 2'eren, 'The Hunger Games: Catching Fire'.

Ifølge Variety vil 'Sunrise on the Reaping' ligesom 'The Ballad of Songbirds and Snakes' finde sted i landet Panem før Katniss' historie starter i 'The Hunger Games'.

Hvor den tidligere forgænger fandt sted 64 år før den første film, vil 'Sunrise on the Reaping' spole fire årtier frem til den 50. jubilæumsudgave af Dødsspillet.

Her møder vi Haymitch Abernathy, der bliver portrætteret af Woody Harrelson i den originale filmserie. 

Haymitch bliver i fremtiden metor for Katniss og Peeta, da de skal kæmpe om deres liv. Men til jubilæumsspillet er det Haymitch, der bliver sendt i arenaen.

Ifølge formanden for Lionsgates spillefilmsgruppe, Adam Fogelson, er det 50. Dødsspil en legendarisk begivenhed, der stadig påvirker spillet 24 år senere i Katniss Everdeens tid.

Ingen skuespillere til den nye Hunger Games-film er endnu blevet offenliggjort.

Forgængeren 'The Ballad of Songbirds and Snakes' handlede om en ung Coriolanus Snow, der senere bliver den tyranniske leder af Panem. Nu lyder det til, at det er Haymitch Abernathys tur til at få sin historie fortalt.

De originale fire Hunger Games-film udkom mellem 2012 og 2015 og solgte mellem 240.000 og knap 360.000 biografbilletter herhjemme, hvor 'Catching Fire' var højdespringeren. 

Sidste år var der over 160.000 danskere, der tog i biografen for at genopleve universet i 'The Ballad of Songbirds and Snakes'.

'The Hunger Games: Sunrise on the Reaping' får biografpremiere den 20. november 2026.