Se Marvel-stjerne som Donald Trump i dansk instruktørs nye film: Her er den første trailer

Den kontroversielle film har premiere i næste måned
The Apprentice
(© Nordisk Film)

Vi overdriver næppe ved at skrive, at The Apprentice er en af årets mest kontroversielle film.

Det er i hvert fald allerede blevet til adskillige skriverier i medier verden over om sagsanlæg og amerikanske distributørers manglende lyst til at udsende filmen i biograferne.

Nu er den første trailer til filmen endelig landet. Se traileren nederst i artiklen.

Her bliver vi taget med til New York i de hæsblæsende 80'ere, hvor vi følger en ung Donald Trump og hans mentor, den indflydelsesrige advokat Roy Cohn.

Sebastian Stan har hovedrollen som Donald Trump. Han er bl.a. kendt for rollen som The Winter Soldier i Marvels superheltefilm og for at spille Tommy Lee i miniserien 'Pam & Tommy'.

I traileren får vi et glimt af de højspændte magtspil, der definerede Donald Trumps unge år samt Sebastian Stans portræt af en yngre og hensynsløs Trump.

Roy Cohn portrætteres af danskboende Jeremy Strong ('Succession'), der arbejder med en ekstremt tyk accent og bringer en uhyggelig tilstedeværelse til det intense mentor-protegé-forhold, der næsten minder om Palpatine og Darth Vader i Star Wars-filmene.

I rollen som Donald Trumps hustru Ivanka Trump ses den Oscar-nominerede Maria Bakalova (Borat 2).

'The Apprentice' er instrueret af dansk-iranske Ali Abbasi, som tidligere har provokeret med filmene Grænse og Holy Spider, der begge fik prestigefulde priser i bl.a. Cannes. Trump-filmen er instruktørens første engelsksprogede film.

Der er generelt et markant dansk præg på filmen. Danske Kasper Tuxen er filmens fotograf, Martin Dirkov har komponeret musikken, mens ligeledes danske Olivia Neergaard-Holm og Olivier Bugge Coutté er filmens klippere.

'The Apprentice' har dansk biografpremiere den 17. oktober.