Stort hit: Hollywood-film slår dansk rekord

Dansk instruktør markerer milepælen
Speak No Evil
(© Speak No Evil / UIP)

At dansk film er i høj kurs i udlandet, har efterhånden stået klart i en årrække. Både hvad tæller Oscar-nomineringer og -sejrer, men også genindspilninger.

Senest har det danske gyserhit Speak No Evil fra 2022 fået en amerikansk pendant: Den biografaktuelle Speak No Evil, der bl.a. har Hollywood-stjernen James McAvoy i en afgørende rolle.

Og nu - lidt over to uger efter sin premiere - kan filmen fejre, at den har sat rekord: Det er den bedst indtjenende genindspilning af en dansk film nogensinde!

Det er den danske instruktør Christian Tafdrup, der er executive producer på den amerikanske version, som markerer rekorden i en Instagram story.

'Speak No Evil' har i skrivende stund indspillet imponerende 57.719.120 millioner dollars på verdensplan. 

I øvrigt efter sigende med et budget af 15 millioner dollars. Filmen må således beskrives som et økonomisk hit.

Dermed overgår den bl.a. forrige års Hollywood-actionbasker Ambulance af Michael Bay - baseret på en dansk film fra 2005, og genindspilningen af Susanne Biers 'Brødre' fra 2009, der hhv. indbragte 52.303.589 og 43.474.578 millioner dollars.

En af de mere omdiskuterede elementer i den nye 'Speak No Evil', er ændringen af filmens tredje akt, der går en anden vej en den danske udgave. Det snakkede vi med filmens instruktøren James Watkins om her.

'Speak No Evil' kan ses i de danske biografer nu.

Køb billetter