Viggo Mortensen svinede streaminggigant: Nu udtaler amerikansk mesterinstruktør sig

"Jeg elsker Viggos stolthed"
Billede
(© Captain Fantastic/Electric City Entertainment)

Viggo Mortensen taler meget sjældent negativt om andre mennesker eller deres arbejde, og selv når han bliver spurgt, hvorfor han endnu ikke har medvirket i en stor superheltefilm, svarer han altid med respekt. 

Derfor vakte det stor opsigt, da den dansk-amerikanske skuespiller i sommer kritiserede Amazon og deres behandling af instruktør Ron Howard og filmen Thirteen Lives, hvor Mortensen selv havde en større rolle.

Mortensen kaldte nemlig Amazons opførsel for både "skammelig" og "frastødende".

I et nyt interview med Deadline blev Ron Howard så for første gang spurgt ind til Mortensens udtalelser og hans støtte til instruktøren.

- Jeg elsker Viggos stolthed i [forbindelse med] 'Thirteen Lives', hans passion. Og selvfølgelig, jeg så den blive vist på en stor skærm for et stort publikum, og den spillede fantastisk. Det var min bedst testende film nogensinde.

 - På et andet tidspunkt ville jeg have elsket at se den spille så længe som muligt på store lærreder. Men tiderne ændrer sig, og jeg tror, at publikum bestemmer dette mere end studierne gør. [...] Det er virkelig op til publikum at kræve og bevise, hvor værdien ligger bag disse historier.

Ron Howards udtalelser kommer på et tidspunkt, hvor ikke kun Amazon reducerer antallet af film, de sender i biografen – Apple går nu samme vej.

Apples store satsning, 'Wolfs', med George Clooney og Brad Pitt i hovedrollerne, skulle oprindeligt have haft et længere biografløb. Men nu har Apple ændret kurs.

'Wolfs' får kun en meget begrænset biografvisning i USA, før den lander på streamingtjenesten Apple TV+. Præcis samme skæbne, som 'Thirteen Lives' mødte.

Hvordan fremtiden ser ud for de film, som produceres af store streaminggiganter, er uvist, men én ting er sikker: Hvis vi fortsat vil opleve film på det store lærred, med den bedste lyd og det skarpeste billede, så har Ron Howard en pointe – det er op til publikum at holde biograferne i live.

Du kan læse hele interviewet med Ron Howard, hvor han bl.a. også kommer ind på hans nyeste film 'Eden' og fremtiden for film her.