Will Smith er tilbage i ny Bad Boys-film: Her er hans 6 bedste filmroller

Fra 90'ernes action-helt til Oscar-sejr
Billede
(© Don Simpson/Jerry Bruckheimer Film)

Will Smith er tilbage i rollen som den rappe og hårdtslående betjent Mike Lowrey i Bad Boys 4: Ride or Die

Vi kigger i den forbindelse på skuespillerens filmroller gennem tiden og udpeger hans seks bedste præstationer.

Hans CV vidner om en alsidig herre, der spænder over det dramatisk intense til det eksplosivt kække. Han mestrer begge dele. Men hvilke roller er mon de bedste?

'Bad Boys: Ride or Die' følger igen den umage politiduo Mike Lowrey og Marcus Burnett i en blanding af action og komedie.

Denne gang ender de to betjente på kant med loven, da de indblandes i en korruptionssag. Så hvad gør de mon nu?

Du finder Will Smiths 6 bedste filmroller herunder rangeret efter premieredato:

Bad Boys
(© Jerry Bruckheimer Films)

Mike Lowrey i Bad Boys (1995)

Man følger i denne veloplagte actionkomedie de to narkodetektiver og bedste venner Mike Lowrey og Marcus Burnett - henholdsvis Will Smith og Martin Lawrence.

Den umage duo skal generobre for 100 millioner dollars stjålen heroin, hvis ikke deres politistation i Miami skal nedlægges.

Will Smith leverer med vanlig lethed både charme, rappe replikker og actionheftige scener, der går rent ind. Bl.a. beviser han igen, hvor skarp han er til vittig pingpong, her med Martin Lawrence. Helt og aldeles underholdende.

Nu er det også eksplosionernes mester Michael Bay, der instruerer, hvorfor de velleverede oneliners gøres selskab af ligeledes medrivende action.

Filmen har desuden fået tre efterfølgere, hvor den nyeste Bad Boys 4: Ride or Die får biografpremiere i denne uge.

Billede
(© 20th Century Fox)

Captain Steven Hiller i Independence Day (1996)

Det kan næsten ikke blive mere eksplosivt bombastisk end med Roland Emmerichs science fiction-basker 'Independence Day', hvor Will Smith indtager rollen som captain Steven Hiller, der må gå op imod en invaderende omgang rumkrapyler.

Her er tale om et medrivende blockbuster-brag med flere ikoniske scener. Tænk blot på der, hvor Det Hvide Hus sprænges i luften.

Will Smith er også i hopla og klar med sin del af velplacerede oneliners. Bl.a. scenen, hvor han placerer en næve lige i fjæset på et rumvæsen for herefter at levere replikken "Welcome to earth!" og nonchalant putte en cigar i munden. Sådan!

Billede
(© Columbia Pictures Corporation)

Jay i Men in Black (1997)

Der er virkelig veloplagt komisk kemi mellem Tommy Lee Jones’ smågnave agent Kay og Will Smiths ungdomskække Jay i 'Men in Black'.

Filmen følger de to agenter aka Men in Black, der arbejder for en tophemmelig organisation, som har til opgave at overvåge alle rumvæsners aktiviteter på Jorden.

De to agenter havner midt i et livsfarligt plot udtænkt af en intergalaktisk skurk, hvorfor den umage duo nu skal redde Jorden.

'Men in Black' lever ikke kun af sin medrivende action og opfindsomme rumvæsner, men i høj grad også af Will Smiths charme og komiske timing, der rammer plet gang på gang - også i samspillet med den underspillede Tommy Lee Jones.

Rollen var bl.a. også med til at cementere Will Smiths status som en af 90'ernes største filmstjerner.

Billede
(© Columbia Pictures)

Muhammad Ali i Ali (2001)

Som titlen indikerer handler 'Ali' om bokselegenden Muhammed Ali. I 1964 vinder den relativt ukendte bokser Cassius Clay olympisk guld, hvilket bliver starten på historien om en mand, der vil ændre noget både i og udenfor bokseringen.

Han ændrer navn til Muhammed Ali, mens han stolt står op for sine afrikanske rødder i en tid, hvor raceadskillelse er et varmt emne i USA.

Will Smith indtager med stor nerve titelrollen, der da også sikrende ham en Oscar-nominering for Bedste mandlige hovedrolle.

Skuespilleren leverer bestemt varen som den hårdtslående herre med en kæft som ingen kunne stoppe og et par gyldne nævner, der rammer plet.

The Persuit of Happyness / Will Smith
(© Columbia Pictures)

Chris Gardner i The Pursuit of Happyness (2006)

I dette gribende drama følger man Will Smith som Chris Gardner, der jagter den amerikanske drøm om at kunne skabe sig en lykkelig tilværelse for sig selv og familien.

Hans succes som sælger er dog begrænset, mens han desuden også forlades af sin kone, bliver sparket ud af sin lejlighed og - værst af alt - skal sikre sin 5-årige søn en god tilværelse.

Will Smith spiller med rørende indlevelse den pressede, men optimistiske far, som skal forholde sig til virkelighedens svære vilkår. En rolle, der da også kastede en Oscar-nominering af sig for Bedste mandlige hovedrolle.

Will Smith / King Richard
(© King Richard / Warner Bros.)

Richard Williams i King Richard (2021)

Will Smith sikrede sig sin første Oscar-statuette for sit nærværende og nuancerede portræt af den målrettede Richard Williams i dette biografiske drama.

'King Richard' er historien om to af sportsverdenens største spillere nogensinde, nemlig tennis-søstrene Venus og Serena Williams, men fokuserer ikke mindst også på deres far og træner Richard.

Han er en mand med en plan om at få sine døtre fra ghettoen i Compton til toppen af tennisverdenen, men vejen til toppen er hård og udfordrende.

Will Smith har til rollen ihærdigt tilegnet sig virkelighedens Richard Williams' kropssprog og talemåder, hvilket brænder intenst igennem.

 

Will Smith kan opleves i 'Bad Boys 4: Ride or Die' i biografen fra den 6. juni. Køb dine billetter her på kino.dk.

Køb billetter