Fra Ken i 'Barbie' til rollen som Bob Marley i ny film: "Det var et drømmescenarium"

'Bob Marley: One Love' er snart i biografen
Bob Marley: One Love
(© Bob Marley: One Love / UIP)

Der er lidt af et spring fra rollen som en af de mange Ken-karakterer i sidste års Barbie til nu at indtage rollen som reggae-legende Bob Marley i den nye film Bob Marley: One Love.

Det er ikke desto mindre tilfældet for den 37-årige skuespiller Kingsley Ben-Adir, som går fra kulørt dukke til musikikon med dreadlocks.

Han er bl.a. også at opleve som skurken Gravik i Marvel-serien 'Secret Invasion', mens han spillede selveste Malcom X i One Night in Miami... og Barack Obama i miniserien 'The Comey Rule'. 

Bob Marley: One Love
Bob Marley: One Love (UIP) / Barbie (Warner Bros.) (© UIP / Bob Marley: One Love)

Nu står Kingsley Ben-Adir så overfor sit livs måske mest krævende hovedrolle, og det er ikke mindst som et musikikon, mange har en holdning til.

Filmen er blevet til med Marley-familiens velsignelse, men alligevel var det ikke let at finde en skuespiller til rollen.

- Vi ledte vidt og bredt, fortæller instruktøren Reinaldo Marcus Green i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi ville have en, der kunne levendegøre Bob Marley. Man kan ikke genskabe ham. Man kan ikke bringe ham tilbage. Men vi kan bringe hans essens tilbage. Hvad Kingsley gør, er at fortolke Bob. Det er en skuespiller, der spiller skuespil – ikke en, der efterligner.

Selv fortæller Kingsley Ben-Adir om sin rolle, at det var familiens medvirken, der virkelig gjorde det til en fantastisk oplevelse:

- Det var lidt af et drømmescenarium, fordi man altid prøver at vise et intimt portræt af nogen. Her stod vi så med adgang til og støtte fra de mennesker, der elskede ham, og som meget ofte var til stede i rummet i det øjeblik, hvor scenen foregår.

'Bob Marley: One Love' er historien om Bob Marleys liv og en hyldest til musikikonet, som har inspireret generationer med sin revolutionære musik og sit budskab om kærlighed og sammenhold. 

Bob Marley var en jamaicansk reggae-musiker, der levede fra 1945 til 1981. Han var en pioner i sin musikalske genre, hvor de fleste nok vil kunne synge med på 'Could You Be Loved', 'Jamming' og 'No Woman No Cry'.

'Bob Marley: One Love' har biografpremiere den 14. februar. Billetsalget er startet, og du kan købe billetter herunder: