H.C. Andersen-historier bliver til ny dansk gyserfilm: Mød instruktørerne bag

Filmen er baseret på fire fortællinger af den danske forfatter
Yndige mennesker
(© Tobias Scavenius / Yndige mennesker)

Det er måske ikke umiddelbart gys og gru, de fleste tænker på, når snakken falder på H.C. Andersens eventyr. Selvom nogle af hans fortællinger bestemt har uhyggelige elementer.

Netop uhyggen har en håndfuld danske filmskabere fokus på i en ny dansk gyserfilm, der er baseret på fire historier af den danske forfatter, henholdsvis 'Dødningen', 'Historien om en Moder', 'Snedronningen' og 'Tante Tandpine'.

Nu har du muligheden for at møde gysets fire instruktører, nemlig Anders Jon, Kasper Juhl, Michael Kunov og Michael Panduro, der hver især også har skrevet deres kapitel i filmen.

Det sker på årets udgave af gyserfilmsfestivalen Blodig Weekend i København, hvor kino.dk's Bjarke Friis Kristensen vil modere samtalen, der bl.a. handler om idéerne bag og arbejdet med at gøre filmen til virkelighed.

Det er gratis at deltage, men der skal reserveres plads i salen. Det gør du her.

Blodig Weekend afholdes den 6.-10. november i Empire Bio og i Øst for Paradis. Se det fulde program her.

Yndige mennesker
(© Fredrik Sundbye / Yndige mennesker)

Der er altså tale om både kendte og mindre kendte titler fra forfatterskabet, der bl.a. også tæller klassiske historier som 'Fyrtøjet', 'Prinsessen på ærten', 'Tommelise', 'Den lille havfrue' og 'Kejserens nye klæder' m.fl.

Det danske gys har titlen Yndige mennesker og samler de fire historier i nutidige gyserklæder til et samlet hele, hvor hvert bidrag indgår i det samme univers med bl.a. også de samme karakterer.

'Yndige mennesker' instrueres som sagt af de fire danske filmskabere, mens rollelisten bl.a. tæller en række unge talenter.

Yndige mennesker
(© Tobias Scavenius / Yndige mennesker)

Blandt de medvirkende finder man bl.a. Albert Rudbeck Lindhardt (Druk, Smuk, 'Familier som vores'), Sus Wilkins (Kærlighed for voksne), Adam Ild Rohweder (Hvor kragerne vender), Mie Gren (Ukrudt, 'Oxen') og Marinus Refnov ('Det forsvundne ravkammer', Robotbror) m.fl.

Michael Kunov er nyuddannet manuskriptforfatter fra Super16 og har instrueret flere kortfilm, mens Anders Jon har både kortfilm og musikvideoer bag sig.

På samme måde har Michael Panduro en baggrund i musikvideoer og står bl.a. også bag kortfilmen 'Det Sjunkne Kloster', mens Kasper Juhl (Ukrudt, Månebrand) har omkring 10 spillefilm bag sig.

I en pressemeddelelse for 'Yndige mennesker' lyder det bl.a.:

- Motivationen bag projektet er todelt. For det første var ideen om at skabe i fællesskab en ekstremt spændende udfordring, der skabte en unik mulighed for kreativ sparring og kollektiv udvikling de fire instruktører imellem.

Det lyder videre:

- For det andet har projektet en dedikeret ambition om at sætte fokus på en mindre kendt side af Danmarks mest folkekære forfatter. H.C. Andersen kunne være både morbid, grotesk og uhyggelig, og det er en skam, at den side af forfatterskabet ofte underkendes til fordel for fortællingen om den folkekære børnebogsforfatter. Det søger filmen her at ændre på.

'Yndige mennesker' har ikke en premieredato endnu, men mød filmens fire instruktører på filmfestivalen Blodig Weekend. Det er gratis at deltage, men der skal reserveres billetter. Det gør du her.

Yndige mennesker
(© Fredrik Sundbye / Yndige mennesker)