Inspiration til din næste biograftur: Kom helt tæt på 2 uforglemmelige personligheder

Filmfokus på storslåede biografier
'Hammerskjöld'
(© 'Hammerskjöld' / Nordisk Film)

Hvis du vil helt tæt på historiske begivenheder eller uforglemmelige personligheder, så dykker den biografiske biografoplevelse netop ned i de navne, vi sent vil glemme. 

Du kan finde inspiration til din næste tur i biografen med vores nye video-format Filmfokus, som vi her på kino.dk har udviklet i samarbejde med Dansk Reklame Film. Et format, hvor vi stiller skarpt på din næste store biografoplevelse. 

I denne udgave fremhæver vi to storslåede biografiske film, der får dansk biografpremiere med kun en uges mellemrum. 

Så hvis du ønsker at komme tættere på to interessante personligheder, der har gjort sig bemærket indenfor to vidt forskellige områder, så er det nu, du skal i biografen.

Se videoen nederst i artiklen eller læs mere om de to udvalgte film herunder.

Back to Black
(© Scanbox Entertainment)

Back to Black

Filmen 'Back to Black' er en biopic om sangerinden Amy Winehouse, som vi mistede alt for tidligt kun 27 år gammel i 2011 pga. alkoholforgiftning.

Marisa Abela indtager rollen som musik- og stilikonet, når filmen fortæller historien om kvinden bag fænomenet og hendes indre dæmoner.

'Back to Black' følger Amy Winehouses tidlige liv, hendes vej til berømmelse og tilblivelsen af det banebrydende album 'Back to Black', der sikrede musikeren flere Grammy-statuetter.

Amy Winehouse er bl.a. kendt for sin unikke stemme og karakteristiske udseende samt ikke mindst store hits som 'Rehab' og 'You Know I'm No Good'.

'Back to Black' kan ses i biografen nu.

'Hammerskjöld'
(© 'Hammerskjöld' / Nordisk Film)

Hammarskjöld

Den verdensberømte svenske diplomat Dag Hammarskjöld får sin historie fortalt i filmen 'Hammarskjöld', der instrueres af danske Per Fly. 

Den biografiske film udspiller sig i 1961 under den kolde krig, hvor Hammarskjöld er FN's generalsekretær. I et desperat forsøg på at forhandle våbenhvile drager diplomaten til Congo, hvor en blodig konflikt raser. 

I den altoverskyggende hovedrolle har vi den svenske stjerne Mikael Persbrandt, som vi bl.a. kender fra den danske Oscar-vinder Hævnen. Derudover har danske Thure Lindhardt en prominent rolle i filmen.

'Hammarskjöld' har biografpremiere den 18. april.