Ny film får største biografpremiere for en dansk romantisk komedie i 12 år

"Det her overgår vores vildeste forventninger"
Rom
(© Paolo Ciriello / Scanbox)

Niclas Bendixens (Ditte og Louise) nye romatiske komedie Rom er kommet helt fantastisk godt fra start i de danske biografer. 

Faktisk er den kommet så godt fra start, at den kan være stolt over at have den bedste åbningsweekend for en dansk romantisk komedie siden Susanne Biers Den skaldede frisør. Det skriver Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse.

Se traileren til 'Rom' i bunden af artiklen:

Der er uden tvivl også tale om flotte salgstal, for 'Rom' har formået at sælge hele 56.299 billetter i sin åbningsweekend inkl. forpremierer. Til sammenligning solgte 'Den skaldede frisør' 84.472 i 2012.

Der er fra distributøren Scanbox Entertainment og biografdistributionschef Merete Christensen også stor glæde over de flotte resultater, men samtidig også en vis overraskelse:

- Det her overgår vores vildeste forventninger. Vi Havde en klar idé om, at det danske biografpublikum ville blive glade for 'Rom', men at så mange danskere valgte at tage vejen forbi 'Rom' her i premiereweekenden er alligevel kommet bag på os.

På rollelisten til 'Rom' finder vi bl.a. Bodil Jørgensen, Rolf Lassgård samt Kristian Halken og netop sidstnævnte har vi hos kino.dk haft fornøjelsen af at lave et interview med.

Halken, der også har skrevet manuskriptet til filmen, at den tager udgangspunkt i egne oplevelser fra et mangeårigt ægteskab. Noget mange tydeligvis kan identificere sig med.

Du kan læse vores interview med Kristian Halken her.

Hvis du ikke nåede at være en del af åbningsweekenden, kan du stadig når at købe billetter til 'Rom' herunder: