Skuespillerne måtte ikke røre hinanden før optagelserne på ny film i biografen

Sådan blev kemien skabt i 'Past Lives'
Billede
(© Scanbox)

Det Oscar-nominerede romantiske drama Past Lives har ramt de danske biografer til stor begejstring for anmelderne, hvor bl.a. Soundvenue har skrevet, at "den vil røre dig i både dette og dit næste liv."

'Past Lives' følger de to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung, der bliver splittet fra hinanden, efter Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. 

To årtier senere bliver degenforenet i New York, hvor Nora bor med sin amerikanske mand, i en skæbnesvanger uge. Her konfronteres de alle med valgene, der har formet deres liv og ikke mindst skæbnens magt. 

Filmen byder altså på nogle interessante dynamikker, som instruktøren Celine Song brugte ukonventionelle metoder for at opnå.

Hovedrolleindehaveren Greta Lee fortæller i en såkaldt featurette omkring 'Past Lives', at Song bad hende og medskuespilleren Teo Yoo om ikke at røre hinanden før under optagelserne.

Se hele videoen nederst.

Lee og Yoo spiller de to barndomsvenner, der ikke har set hinanden i flere årtier, og øjeblikket, hvor de to mødes igen, er derfor noget helt specielt for begge karakterer. 

Så da vi ser Nora og Hae Sung kramme igen for første gang som voksne på det store lærred, er det også første gang for de to skuespillere.

Men de ukonventionelle metoder stopper ikke der. For dynamikken mellem Hae Sung og Noras mand, Arthur, er også noget helt unikt, da de hver repræsenterer to forskellige udgaver af Nora - hendes ophav og hendes nutid.

Her gik instruktøren endnu mere til ekstremerne, da de to skuespillere slet ikke måtte møde hinanden før under optagelserne. Det betød bl.a., at skuespillerne blev lukket ind og ud af forskellige bagdøre, og at Zoom-møder foregik med sort skærm for de to specifikke skuespillere.

'Past Lives' er en stærkt personlig historie for Celine Song, da hun ligesom Nora emigrerede fra Sydkorea med sin familie og i dag bor i New York med sin amerikanske mand. Filmen er desuden hendes spillefilmsdebut.

Ved verdenspremieren på sidste års Sundance Film Festival modtog filmen flere stående bifald, og den modtog tidligere i år to Oscar-nomineringer for Bedste film og Bedste originale manuskript.

'Past Lives' kan ses i biografen nu.