Danskers kontroversielle Donald Trump-film får premieredato

Efter trusler om søgsmål
The Apprentice
(© Pief Weyman / Profile Pictures)

Dansk-iranske Ali Abbasi skabte overskrifter verden over med sin seneste film The Apprentice, da den havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

Filmen handler om den amerikanske ekspræsident Donald Trumps unge år og forholdet til den skruppelløse advokat Roy Cohn. Der har været kritik fra en investor for ikke at stille ekspræsidenten i positivt lys, mens Donald Trump selv har truet med at sagsøge. Af de grunde har filmen endnu ikke fået en officiel amerikansk premieredato.

Til gengæld har 'The Apprentice' nu fået en officiel dansk premieredato, og det danske publikum kan se frem til at opleve filmen i biografen fra den 17. oktober. Det bekræfter Nordisk Film Distribution.

'The Apprentice' følger Trump på hans rejse fra ung og usikker mand med en kontrollerende far til at skabe det forretningsimperium, bygget på et tvivlsomt grundlag, som han var kendt for inden præsidentembedet.

Instruktøren går helt tæt på de anklager og historier, der længe har været om Donald Trump. Bl.a. inkluderer filmen en kontroversiel voldtægtsscene mellem Trump og hans ekskone Ivana; noget som Ivana i virkeligheden først anklagede sin mand for, hvorefter hun trak udtalelserne tilbage.

I rollen som Donald Trump finder man Sebastian Stan, der nok er bedst kendt som Bucky Barnes/Winter Soldier i Marvels superheltefilm, mens Succession-stjernen Jeremy Strong spiller advokaten Roy Cohn.

Som Trumps kone Ivana finder vi den Oscar-nominerede Maria Bakalova, der slog igennem med sin rolle i Borat 2.

Ali Abbasi har tidligere nået stor anerkendelse for seriemorderfilmen Holy Spider og den svenske Grænse.

'The Apprentice' får biografpremiere den 17. oktober.