00'er-stjerne forlod pludseligt Hollywood: Her er den ubehagelige årsag

Josh Hartnett er biografaktuel
'40 Days and 40 Nights'
(© Working Title Films)

Stortalentet Josh Hartnett var i 00'erne på vej mod en kæmpe Hollywood-karriere. Men pludselig forsvandt skuespilleren.

Nu er den 46-årige Hartnett så på vej tilbage til filmbyens rampelys. Sidste år kunne han opleves i Oscar-vinderen Oppenheimer, og i denne uge er han aktuel i biograferne med seriemorder-thrilleren Trap.

I den forbindelse har han i et interview med The Guardian åbnet op for, hvad der skete - og hvorfor han traf et radikal valg om at forlade Hollywood, da hans karriere var tæt på et højdepunkt. Han afslog bl.a. at spille Superman to gange!

- Jeg ville ikke have, at mit liv skulle blive opslugt af arbejde. Og på det tidspunkt var der en forestilling om, at du skulle give afkald på alt. Og man så, hvad der skete med nogle folk dengang. De blev udslettet af det. Det ville jeg ikke have skulle ske for mig.

Efter optrædener i storfilm som Pearl Harbor, Black Hawk Down, 40 Days and 40 Nights og flere andre trak Josh Hartnett stikket. Han rejste fra Los Angeles og tilbage til sin hjemby Montana og arbejdede ikke i 18 måneder, og herefter traf stjernen et drastisk valg om, hvilken type film, som han gerne ville medvirke i.

Men det var ikke kun arbejdsbyrden, som gjorde, at Josh Hartnett valgte at afbryde en lovende karriere. Han fortæller nemlig, at opmærksomheden omkring ham var blevet ubehagelig.

- Folks interesse i mig var på grænsen til at være usundt, forklarer skuespilleren og fortsætter:

- Hør her, jeg ønsker ikke, at det skal fylde så meget. Men der var hændelser. Folk dukkede op ved mit hus. Folk stalkede mig. En fyr dukkede op til en af mine premierer med en pistol og påstod, at han var min far. Han endte i fængsel. Der skete en del ting. Det var en skør tid...

Hvorvidt Josh Hartnett trækker på sin egne oplevelser i 'Trap', ved vi ikke, men thrilleren omhandler en seriemorder, der til en stor popkoncert planlægger at slå til, mens han har politiet i hælene. 

'Trap' kan ses i biograferne fra 1. august - find dine billetter her.

Køb billetter