28 år efter: Populær 90'er-gyser får ny fortsættelse med originale skuespillere

Nu er premieredatoen fastlagt
Billede
(© I Know What You Did Last Summer / Summer Knowledge LLC)

Sidste år kunne vi første gang skrive, at en fortsættelse til I Know What You Did Last Summer var på vej. Nu er der godt nyt til fans. Filmen har fået en premieredato.

Den originale film fra 1997 får nu en såkaldt "legacy sequel", altså en fortsættelse som vil foregå i den samme tidslinje som den første film og have flere af de oprindelige skuespillere på rollelisten. Gyserfilmserier som 'Halloween' og 'Scream' har gjort det samme.

Sony har annonceret, at filmen rammer biograferne næste sommer. Nærmere bestemt 18. juli 2025.

Meget få detaljer vides endnu om projektet. Instruktøren er dog på plads. Det bliver Jennifer Kaytin Robinson. Hun stod forrige år bag Netflix-filmen 'Do Revenge', som ramte en skarp 90’er-tone og sjovt nok havde I Know What You Did Last Summer-stjernen Sarah Michelle Gellar på rollelisten.

Gellar står dog ikke til at vende tilbage i den nye fortsættelse. Men det ser ud til, at de to originale skuespillere Jennifer Love Hewitt og Freddie Prinze Jr. gør, selvom sidst nævnte tidligere har spået tvivl om, hvorvidt han var en del af projektet.

De vil i såfald gentage rollerne som Julie James og Ray Bronson, som de også spillede i fortsættelsen I Still Know What You Did Last Summer fra 1998.

Leah McKendrick skal stå for manuskriptet, der i samarbejde med Robinson (medforfatter på bl.a. Thor: Love and Thunder) har udviklet idéen, som Sony altså har givet grønt lys til.

Produceren bag den originale trilogi, Neal H. Moritz, vender ligeledes tilbage.

Forrige år forsøgte man at genoplive universet med tv-serien I Know What You Did Last Summer, der gentænkte historien, som oprindelige er baseret på en roman fra 1973.

'I Know What You Did Last Summer' fra 1997 er skrevet af Scream-skaberen Kevin Williamson og handler om fire venner, der forbindes af et tragisk biluheld, som hjemsøger dem på forskellig vis. Ét år senere bliver de stalket af en mystisk morder.

Eftersom titlen 'I’ll Always Know What You Did Last Summer' er taget af den tredje film i serien, så kunne den nye og 4. film måske gå med 'I’ll Forever Know What You Did Last Summer'. Det er bare et bud herfra.

Fortsættelsen til 'I Know What You Did Last Summer' får premiere den 18. juli 2025.