Bestsellerforfatters seneste "Stephen King-agtige" krimiroman filmatiseres

Jo Næsbøs 'Nathuset' bliver til film
The Night House
(© Hope Studios)

Jo Næsbø er en af Nordens største krimiforfattere, og hans bøger er før blevet filmatiseret. Nu har det svenske filmselskab Hope Studios sat sig for at filmatisere forfatterens seneste bog, Nathuset

Det skriver Hope Studios i en pressemeddelelse, hvor der også lægges vægt på, at filmatiseringen sker i tæt samarbejde med forfatteren.

'Nathuset' udkom i 2023 og beskrives som en Stephen King-agtig fortælling, som foregår i en lille, amerikansk by i 1980'erne.

Jesper Ganslandt kommer til at instruere og - sammen med Jo Næsbø - skrive manuskriptet til filmen. Han er kendt som medskaber af Netflix-serien 'Snabba Cash', ligesom han står bag filmen Falkenberg Farewell.

'Nathuset' følger Richard, der for nylig er blevet forældreløs og sendt til at bo hos slægtninge i den afsidesliggende by Ballantyne. 

En dag, under en uskyldig prank i en telefonboks, er Richard chokerende vidne til, at hans klassekammerat bliver suget ind i telefonrøret - og forsvinder sporløst. Det lokale politi mistænker Richard for at være ansvarlig, og ingen tror på hans historie. Ingen, undtagen Karen - en anden teenage-outsider. 

Sammen må Richard og Karen påbegynde en søgen efter at løse mysteriet og bevise hans uskyld, men de indser snart, at onde kræfter og sort magi er ved at lukke sig om dem.

Fredrik Wikström Nicastro, grundlægger og administrerende direktør for Hope Studios, udtaler i pressemeddelelsen: 

- Jos roman er både gribende og original - en underholdende rutsjebane af forskrækkelser, twists og drejninger. Hope Studios blev dannet for at være et redskab for skabere og historiefortællere til at realisere projekter med meningsfulde temaer og for at dykke ned i den menneskelige tilstand. 

- Horror har længe været en måde at udforske den mørkere side af menneskeheden på, og derigennem tilbyde indsigt og nogle gange, uventet, håb. At få Jesper til at lede projektet med sin dybt individuelle følsomhed er en stor gave – og vi er glade for at gå i gang med denne tilpasning med Jos involvering og støtte, slutter Nicastro.

Billede
Nikolaj Coster-Waldau i 'Headhunterne'

- Jeg er begejstret for at arbejde med en så god instruktør, udtaler Jo Nesbø.

- 'Falkenberg Farvel' er en af ​​mine absolutte yndlings svenske film.

Jo Næsbø har solgt over 60 mio. bøger, og hans værker er tidligere blevet filmatiseret, bl.a. Headhunterne med Nikolaj Coster-Waldau bygger på en roman af den norske krimimester. 

Samtidig er der en serie om Harry Hole, Næsbøs mest kendte figur, på vej til Netflix, hvor bl.a. danske Jesper Christensen og Sonny Lindberg har roller. Du kan læse mere om serien her.

'Nathuset' påbegynder optagelserne i foråret 2025.