Jack Nicholsons søn "sparker røv" i særligt en scene fra ny gyser

Interview med instruktøren bag 'Smile 2'
Smile 2
(© UIP)

Gyserfilmen Smile 2 er i øjeblikket biografaktuel, og efterfølgeren til den populære forgænger, som er en af de bedste sælgende gyserfilm i de danske biografer i nyere tid, har et vist Hollywood-ikons søn på rollelisten.

Der er nemlig tale om selveste The Shining-skuespilleren Jack Nicholsons ældste søn, Ray Nicholson.

I forbindelse med premieren fik kino.dk muligheden for at interviewe instruktøren på filmen, Parker Finn, da UIP havde fløjet os til London. Og her faldt snakken bl.a. på netop Nicholson-smilet og ligheden mellem far og søn.

Se klippet nederst i artiklen.

I interviewet med Parker Finn kommer instruktøren ind på, hvad der kræves, når man laver en fortsættelse til en succes, hvordan man skaber det uhyggelige smil, om filmene nogensinde kan blive for dystre – og om en tredje film er i planerne. Det kan du læse mere om her.

Men, eftersom der på plakaten er et historisk efternavn der ikke er til at overse – Nicholson - faldt samtalen kortvarigt også på det.

Ray Nicholsons rolle er godt nok ikke den største, men for dem, der har set filmen, ved man, at scenerne, der involverer skuespilleren, er umulige at glemme. Ikke mindst ligheden mellem Ray og Jacks smil.

Finn udtaler selv, at Nicholson har et særdeles godt gyser-smil, og udover lighederne med sin far, tilføjede han noget unikt til rollen.

- Jeg kan ikke forestille mig nogen andre end Ray i rollen. Han er en fantastisk talentfuld skuespiller.

The Shining
Jack Nicholson i 'The Shining' (© Warner Bros.)

Instruktøren uddyber:

- Selvfølgelig er der en fysisk lighed mellem de to [Jack Nicholson og Ray Nicholson, red.]. Men udover det, føler jeg virkelig, at Ray tilføjer så meget til rollen. Der er især én scene, hvor han sparker røv.

At Ray Nicholson leverer et gyser-smil, der står ud i mængden, er ikke overraskende. Hans far, Jack Nicholson, har ved flere lejligheder vist, at han besidder et smil, der kan få hårene til at rejse sig i nakken – mest ikonisk er måske hans smil som Johnny i 'The Shining'.

Se interview-klippet herunder.

'Smile 2' kan ses i de danske biografer nu.

Køb billetter

Læs også: Smile 2-hovedrolle om væmmelig gyser-scene: "Det er intenst... at have ting i munden".