Ny western med Viggo Mortensen som dansk cowboy har fået premieredato

Danskeren er både foran og bagved kameraet
The Dead Don't Hurt
(© Shout! Studios)

Viggo Mortensen er på hævntogt i den første trailer til westerndramaet 'The Dead Don't Hurt', der har fået den danske titel Til verdens ende.

Filmen er på mange måder et hjertebarn for den dansk-amerikanske skuespiller, da den både er skrevet og instrueret af Mortensen selv, som også medvirker i filmen og komponerer musikken til den.

Se traileren til 'Til verdens ende' i bunden af artiklen.

I traileren ser vi begyndelsen på en spirende romance mellem fransk-canadiske Vivienne Le Coudy (Vicky Krieps) og den danske immigrant Holger Olsen (Mortensen), mens de forsøger at opbygge et liv sammen i det gamle vesten. 

Den amerikanske borgerkrig truer dog, og på trods af Viviennes indvendinger melder Holger sig til at kæmpe for Unionen, pga. En stærk moralsk overbevisning. 

Mens Holger er i krig, begynder korruptionen i deres nye hjem at påvirke Vivienne, og ved hans tilbagevenden sætter han sig for at påføre en frygtelig hævn over dem, der gjorde hende uret. 

Det er anden gang Mortensen gør sig som instruktør/forfatter/skuespiller/komponist; han fik sin instruktørdebut med Falling i 2020, hvor han spillede over for Lance Henriksen i et anstrengt far/søn-forhold.

Den nye western havde faktisk allerede verdenspremiere sidste år ved filmfestivalen TIFF i Toronto, hvor den blev modtaget med en lang række positive anmeldelser.

'Til verdens ende' har fået dansk premieredato den 13. juni.